Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-28

Victor Rollin-Carlsson blev stor matchhjälte i mötet med Mariestad.

?Med tre mål och en assist avgjorde han matchen på egen hand.

?Hemmalaget rivstartade dock med två mål i första perioden.

?Mikael Zettergren rakade in ledningsmålet och Christoffer Ekholm slog in utökningen. Detta trots att Almtuna svarade för 18 skott på mål. Så långt var Mariestads målvakt Pär Åkerström riktigt stabil mellan stolparna.? Uppsala-laget fick utdelning i mittperioden.

?Jonathan Sjölund reducerade efter drygt halva matchen, och i box play kvitterade Victor Rollin-Carlsson.

?Victor slog till igen. Fullträffen betydde 3–3 bara en minut före paus.? Matchen gick till förlängning, och givetvis var det Victor Rollin-Carlsson som såg till att AIS fick med sig två poäng.??

Bofors–AIK 4–3

AIK förlorade hemma mot Huddinge senast. Kanske har Gnaget hamnat i en formsvacka, för på fredagen kom andra raka förlusten, den här gången var det Bofors som var det starkare laget – åtminstone målmässigt.

?AIK brukar ofta ha den starkaste målvaktsuppsättningen i sina matcher. Men ikväll var Fredrik Eriksson stabilare än AIK-keepern Christopher Heino-Lindberg.

?Karlskoga-laget hade en 2–1-ledning efter en period.

?Det var fem sekunder kvar i power play när Björn Östlund prickade in 2–1 efter 8.46.?Mittperioden präglades av mycket spel i Bofors zon. Gästerna vann skotten med hela 23–11, men Christofer Löfbergs fullträff betydde bara 3–2.

?AIK kvitterade till 3–3 i tredje, men Björn Östlund blev matchvinnare när han prickade in segerpucken.?

Troja/Ljungby–Västerås 7–5

Nykomlingen Troja/Ljungby har imponerat så här långt.?I den viktiga matchen mot Västerås fick hemmalaget en drömöppning. Mattias Persson började med att ordna 1–0 med en man mindre redan efter en minuts spel.?

Västerås fick en jobbig start men kvitterade genom Kalle Olsson sju minuter senare. Men före perioden var över svarade hemmalaget för två snabba mål.?

Alexander Edström prickade in 2–1 bakom VIK-målvakten Johan Thalberg när matchuret stod på 16.37, och 42 sekunder senare utökade Mattias Persson siffrorna till 3–1 genom hans andra mål för kvällen.?

Målen gick sedan in på löpande band.?3–2 blev 6–2 åtta minuter före slutsignalen.?Matchen kändes klart punkterad.?

Men Pär Arlbrandt fick en assist på Niklas Olaussons 6–3 efter 16.11.?Två minuter senare spelade han pucken till Stefan Hellkvist som sprätte in 6–4, men det var inte slut där.?

Arlbrandt gjorde själv 6–5 när matchklockan stod på 18.41, och nu var gästerna bara ett mål ifrån en poäng.?

Men i tom bur avgjorde Troja. ?

Växjö–Borås 3–2

Succélaget Växjö kom till spel med två raka förluster. Och det såg länge ut att bli en tredje.?I hemmamötet med Borås vände serietvåan ett tvåmålsunderläge till seger i tredje perioden.?Trots att Växjö vann skotten i första perioden var det bortaledning efter första perioden.?Simon Hjalmarsson slog in ledningsmålet efter 9.57 i power play. ?

Hemmalaget skapade chanser, men Borås målvakt Robin Rahm var riktigt vass mellan stolparna. ?

I stället för en kvittering utökade gästerna ledningen till 2–0 fyra minuter före paus genom Jens Hellgren i spel fem mot fyra.?

I tredje visade Växjö upp varför man är ett topplag.?Christian Magnusson reducerade och bara 31 sekunder senare kvitterade Patrik Carlsson.?

Vändningen var ett faktum när Josh MacNevin tryckte in 3–2 fyra minuter före slutsignalen. Ett mål som fullbordade segern.?

Björklöven–Oskarshamn 2–1

Björklöven var en stor besvikelse under större delen av säsongen, men efter Michael Anderssons entré i båset har laget plockat poäng på löpande band.?

Mot Oskarshamn innehöll matchen mycket kamp och det var chanser åt båda håll.? Jonnie Karlsson gav Björklöven ledningen efter 5.47 i spel fem mot fyra, men Oskarshamn fick med sig oavgjort i paus när Richard Gynge kvitterade fyra minuter före vilan.?

”Löven” krigade och fick med sig tre poäng – och fortsätter klättra i tabellen.?Segerpucken prickade Johan Forsberg in sex minuter in i tredje perioden.