Det räddade Malmös ekonomi.

Kan det rädda Malmös säsong också?

Det började i alla fall bra.

–  Vi ville verkligen vinna och kämpa för publiken och staden, säger Carl Söderberg till TT.

Inte sedan den 16 november förra året har Malmö vunnit hemma. Efter det har laget upplevt sex raka förluster på hemmaplan, men med ett lag som till stor del bestod av J20-spelare blev det till slut seger igen för Redhawks. Huddinge besegrades med 2–0. Båda målen kom i första perioden. Talangen Carl Söderberg, som fortfarande är kvar i klubben, spelade fram Nicklas Hardt som satte 1–0 efter bara 29 sekunder.

– Pressen har släppt och i det här läget har vi inget att förlora. Vi hade känslan att vi vinner oavsett, bara vi ger järnet, säger tränaren Göran Karlström till TT.

Sex poäng

Kanske var det precis den drömstart som Malmö behövde efter den senaste tidens problem. Laget har ju som bekant blivit av med mängder av storstjärnor på sistone och även en del andra spelare har lämnat. Därför hade hela åtta man från J20-laget kallats in till kvällens match. Sju stycken av dessa fick spela, en saknades på grund av sjukdom. Trots det så höll Malmö nollan och utökade också ledningen när Daniel Casselståhl nätade när klockan precis passerat tio minuter.

Några fler mål blev det inte i matchen och tidigare reservmålvakten Markus Svensson fick hålla nollan. Segern innebär att Malmö nu har sex poäng upp till den sista playoffplatsen som i dagsläget innehas av Björklöven som förlorade klart borta mot Västerås. Stjärnorna kan inte ta Malmö dit. Kanske kan laget göra det.

– Det här var som en SM-final för mig. Att vi vinner visar att lagsport handlar om vilja och hjärta, inte pengar, säger Percy Nilsson till TT.