Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-28

Leksand åter igen på vinnarspåret - efter mardrömsveckan

Efter en blytung vecka med tre förluster fick Leksand återigen.

Hemma i Tegera Arena malde Masarna ner Pantern och kunde vinna med 1-0.

Frans Tuohimaa i hemmakassen höll i och med segern sin första nolla för klubben.

Leksands IF

Det var ett aggressivt Leksand som inledde bäst mot Pantern.

Trots ett stort puckinnehav lyckade hemmalaget inte skapa några vassa chanser.

Efter en händelsefattig första period var det desto mer fart i den andra.

Leksand etablerade högt tryck i offensiv zon och hade flera farliga lägen att spräcka nollan bakom Viktor Andrén i Panterns mål.

Pantern var inte ofarliga och skapade flera chanser mot ett stundtals slarvigt Leksandsförsvar. Närmast mål kom bortalagets Fredrik Händemark men stolpen räddade Frans Tuohimaa i Leksandsmålet.

Stolpen skulle också bli Andréns bästa vän bara minuter senare när Robin Jacobsson laddade från backposition.

Första nollan för Tuohimaa

Till slut skulle publiken i Tegera Arena få jubla.

Brock Montpetit kunde vika in i slottet direkt efter tekning och elegant placera in 1-0 utom räckhåll för Andrén.

– Det här var viktigt för självförtroendet, både för mig och för laget, säger Brock Montpetit till Dalarnas Tidningar.

Bortalaget försökte hitta vägar igenom ett allt mer stabilt Leksandsförsvar men Tuohimaa i målet kunde gång på gång stå rättplacerad.

Bortalaget parkerade i Leksands zon de sista minuterna men de riktigt farliga lägena uteblev.

Frans Tuohimaa räddade totalt 24 skott och höll sin första nolla för Dalaklubben.

I och med segern lämnar Leksand nästjumbo-platsen och klättrar till en niondeplats i tabellen.