Boustedt talar ut: ”Lögner spreds i media”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Tommy Boustedt beslutade sig för att lämna Svenska ishockeyförbundet efter att det stormat rejält kring förbundet.

Nu ger 61-åringen för första gången sin bild av det som hände.

– Jag har tidigare känt mig bunden av lojalitet att inte säga de här sakerna, säger han till Radiosporten.

Tommy Boustedt meddelade sin avgång i april efter flera mörka rubriker kring svensk hockey på kort tid med en strejk av Damkronorna, en polisutredning om sexuellt ofredande inom förbundet, en medarbetare som enligt uppgifter tvingades bort och anklagelser om könsdiskriminerande lönesättning.

Den avgående generalsekreteraren har valt att inte kommentera det hela – förrän nu.

I intervjun med Radiosporten menar han att mycket av det som rapporterats inte är sant.

Bland annat när det gäller informationsassistenten Anders Feltenmark, som var medarbetaren som enligt uppgifter i media tvingades bort efter 24 år på förbundet.

Den officiella anledningen till uppsägningen var arbetsbrist.

– Jag vet inte om jag vågar säga mer. Jag mår faktiskt inte så bra av allt som hänt. Men stödet värmer, sa Feltenmark till Sportbladet den 17 april.

Tommy Boustedt.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tommy Boustedt.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Anders Feltenmark.

”Uppträtt grovt illojalt”

Tommy Boustedt menar att såväl Arbetsgivaralliansen som Unionen centralt konstaterat att Feltenmark varit grovt illojal.

– När det gäller Feltenmark så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren och det är grund för avsked. Men han fick aldrig avsked. Vi lät honom landa i bomull. Det var också lögner som spreds i media, men det kunde jag inte kommentera när jag var ansvarig för detta, säger Boustedt.

– När det gäller lönesättningen är det också lögn, ren lögn det som har påståtts. Ett externt företag har genomfört en sådan här lönekartläggning på förbundet, som är klar i dagarna eller under sommaren, och den visar att det där stämmer helt enkelt inte.

Boustedt menar samtidigt att Arbetsmiljöverket konstaterat att förbundet gjort tillräckligt i utredningen i det misstänkta fallet av sexuellt ofredande.

”Har inte kraften”

Tommy Boustedt avslutar officiellt sin anställning 30 september efter sex år och ersätts av Johan Stark. Boustedt menar han att han sa upp sig själv snarare än att han fick sparken.

– Jag känner inte att jag har kraften i de här tiderna. Men jag tror att min ordförande var ganska glad att jag gjorde det. Jag tror att det är bra för mig och för hockeyförbundet att få in nya krafter, säger han till Radiosporten.

Sportbladet har sökt Anders Feltenmark.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!