Juuso Hietanen.

SKELLEFTEÅ. Joakim Lindströms klubbspets höll på att kosta Juuso Hietanen synen.

I stället blev den HV71:s biljett in i matchen.

– Det kändes verkligen som att vi hade hugg, säger Adam Almqvist.

Utspelade i första perioden, uppgivna i andra – och nära att komma ikapp i tredje.

”Vi var inte beredda”

Efter Joakim Lindström att visats ut för resten av matchen, på grund av att han slagit upp ett jack bara någon centimeter från Juuso Hietanens öga med sin klubbspets, kvitterade Daniel Grillfors till 3-4.

Och innan Lindströms fem minuter långa straff var avtjänat fick HV71 också chansen att kvittera genom två hela minuter i spel fem mot tre.

– Vi var inte beredda från start, men när vi satte dit vårt tredje mål kändes det verkligen som att vi hade hugg och då fick vi också chansen. I fem mot tre brukar man oftast göra mål. Synd att det inte blev så, säger Adam Almqvist.

HV71 tappade inte bara sitt försprång till Skellefteå i tabelltoppen i och med förlusten. Lagets redan prekära skadeläge kan dessutom ha förvärrats. Förutom Hietanen fick även Teemu Laine kliva av.