Ekman-Larsson sköt Leksand till fjärde raka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-26

Leksand tog fjärde raka segern och Björklövens segersvit på tre raka segrar tog stopp på onsdagen.

Gästerna reste sig från ett tvåmålsunderläge och kvitterade i tredje perioden, men Dalalaget var starkare och Oliver Ekman-Larssons skott fyra minuter från slutet grundlade sedan segern.

– Jag borde gjort två mål till, säger Björklövens tvåmålsskytt Johan Forsberg.

Oliver Ekman-Larsson.

Två av seriens just nu formstarkaste lag, båda med tre raka segrar i ryggen, drabbades samman i Ejendals Arena.

När slutsignalen gick hade Dalalaget knipit sin fjärde raka seger.

– Det kändes som vi var på väg åt rätt håll vid 2–2, men sen blir det som det blir, säger Björklövenforwarden Johan Forsberg till Radiosporten.

Den första perioden bjöds på tafatt spel och inget av lagen imponerade. Det var även mållöst, vilket får anses som mest rättvist.

I mittperioden ryckte Leksand upp sig något och gjorde två snabba mål.

Morten Green slog till med ett handledsskott och överlistade Björklövens målvakt Magnus Eriksson efter 2.50.

”Löven” hade en olycksminut och bara 70 sekunder senare utökade Pelle Prestberg Leksands ledning till 2–0.

Även Björklöven spelade bättre än i första perioden. Johan Forsberg gav Umeå-laget kontakt när han reducerade i spel fem mot tre.

”Jag är stolt”

Och efter drygt tolv minuter i tredje överlistade Forsberg Leksandsmålvakten Eddie Läck för andra gången i matchen. Den här gången slog han in kvitteringen efter ett två mot ett-läge.

Men Leksand drog längsta strået och tog sin fjärde raka seger.

Ett kanonskott från 17-årige backen Oliver Ekman-Larsson hittade in i nättaket, och två minuter senare fastställde Kevin Doell slutresultatet.

– Att möta Leksand borta är väl bland det svåraste man kan göra och jag är stolt över hur vi genomför matchen, säger Björklövens tränare Michael Andersson till Dala-Demokraten.