Första matchen – då blev det seger för Johnsson

Per-Erik Johnsson anslöt till krisstämplade Leksand i går och redan ikväll ledde han sitt nya lag till en tung hemmaseger mot topplaget Västerås.

Leksand åkte ur SHL förra säsongen och seglade efter en blytung inledning på årets hockeyallsvenska ner till en jumboplats i serien efter 24 omgångar.

Då sparkades tränaren Sjur Robert Nilsen.

In kom Per-Erik "Perra" Johnsson – och snacka om en "Perra-effekt".

Med bara en träning med laget i bagaget ledde han det klassiska laget till en tung hemmaseger mot topplaget Västerås.

Leksand tog ledningen

Och det var Leksand som, i powerplay, tog ledningen i matchen, efter Jon Knuts mål som godkändes först efter videogranskning. När Västerås sedan kvitterade halvvägs in i matchen upprepade sig historien när Nick Sorkin drog till med ett skott i spel fem mot fyra och fick målet godkänt efter ett utdraget "ring"-mål.

Tre mål på tre minuter

I den tredje perioden kom en riktig målexplosion under tre minuter när Leksand först gjorde 2-1 innan Västerås replikerade knappt tre minuter senare.

Men då kontrade Leksand med att ge svar på tal bara tolv sekunder senare när Robin Jacobsson satte 3-2.

Jon Knuts blev sedan tvåmålsskytt med två minuter kvar av matchen, som slutade 4-3 till Leksand.

"Perra" har därmed lyft Leksand från jumboplatsen i tabellen efter lagets första seger på fem matcher.