Publicerad 2014-12-05

Se målvaktstavlan i Sportbladet News

I onsdags var Vita Hästen tillbaka i vinnarspåren efter att tränaren Niklas Czarnecki gjort ett antal förändringar i truppen.

När laget åkte till Södertälje blev det återigen förlust då SSK vann med 5-1.

– Jag tycker ändå att vi gör en bra prestation, men släpper till för enkla mål. Det kändes inte som en 5-1-match, säger Niklas Czarnecki.

Efter fyra raka förluster kastade Vita Hästen-tränaren Niklas Czarnecki om i laget inför onsdagen match mot Björklöven.

Lagkapten och assisterande kaptener blev av med sina uppdrag och dessutom var lagets stjärnforward Justin Donati petad.

– En tydlig markering från vår sida, jag var inte nöjd med Donatis arbetsinsats på sistone. Alla måste jobba i båda riktningarna och göra hockeyjobbet, sade Czarnecki till Sportbladet tidigare.

Czarneckis åtgärder gav genast effekt och Vita Hästen vann onsdagen match med 4-1.

Men effekten tycks ha varit temporär. När laget idag tog sig till Södertälje blev det återigen förlust.

Södertälje vann stort

Inför matchen förklarade Czarnecki att Donati var tillbaka i laget, men någon comeback blev det aldrig.

– Han skulle varit med och spelat, men kände sig hängig och tvingades avstå, säger Czarnecki.

I den första perioden kunde Södertälje ta ledningen med både 1-0 och 2-0 tack vare Rickard Palmberg. Hemmalaget fortsatte att producera mål i samma takt och efter två perioder stod det 4-0.

När Jakob Karlsson i den sista perioden kunde åka direkt från utvisningsbåset och sätta dit 5-0 var matchen punkterad.

Vita Hästen reducerade till 5-1 genom Riley Armstrong men mäktade inte med något större upphämtningsförsök.

Trots bortaförlusten mot SSK ser Czarnecki positivt på lagets insats.

– Det var mycket som gick emot oss idag, men formen är på gång, säger han.

Malmö hade rest till Haparanda för att ta över serieledningen, men hemmalaget Asplöven gjorde sitt bästa för att förhindra det.

En första period som präglades av mycket kamp och heta känslor bjöd på två mål. Malmö tog ledningen genom Tony Romano innan hemmalagets Sam Marklund kunde kvittera.

Därefter fick publiken i Arena Polarica vänta på målen.

Det dröjde tills att det var knappa tio minuter kvar av matchen innan Malmö hittade nät igen. 2-1 satte Henrik Hetta dit. Ett mål som räckte till att ta Malmö upp i serieledning.

Laget klev upp på 54 poäng och leder därmed hockeyallsvenskan på samma poäng som Mora genom bättre målskillnad.

Serieledningen kan dock bli kortvarig. Imorgon har Karlskrona chans att återta topplaceringen då de möter Rögle.