Löven chanslöst mot Almtuna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-05

Uppsalalaget vann efter fyra raka förluster

Almtuna har inte fått någon vidare utdelning på sina målchanser så här långt, vilket också är en anledning till fyra raka förluster, varav tre med uddamålet.

Men kanske kom vändningen på söndagen när Björklöven slogs tillbaka (4–1) på hemmais.

Björklöven är erkänt starkt hemma, men på söndagen åkte Umeålaget på en riktig nit mot Almtuna som bara hade en seger (premiären) inför mötet.

Det stod 1–1 efter en jämn förstaperiod. Men sedan handlade det mesta om gästerna.

När matchuret visade 4.38 styrde Linus Stensson in ledningsmålet bakom Björklövens målvakt Thomas Sehlstedt.

I slutet av perioden slog nyförvärvet Erik Karlberg till i sin debut och bara elva sekunder före paus hade Uppsalalaget skaffat sig en komfortabel tremålsledning.

AIS vann skotten med 14–3 och spelade ut sin motståndare. Hemmapubliken hade gärna sett en bättre tabellplacering så här långt och var klart missnöjda med spelet i kväll. När paussignalen gick buade stora delar av publiken ut sitt lag.

Björklöven lyckades inte producera fler mål och kom inte närmare.

Matchen slutade 1–4 och skotten stannade på 25–48.

Björklöven är ett förväntat topplag men ligger på en13:e plats efter nästan sex spelade omgångar.

– Vi fick den starten vi ville ha, men sedan tog Almtuna över och dom är mycket bättre än oss, säger Björklöven tränare Joakim Fagervall till Radiosporten.

– Det blev kramp och panik när publiken buade och ännu svårare att spela hockey, säger Fagervall.

Återstår att se om detta kan ha varit vändningen för AIS.

Växjö–Malmö 2–1 e str

Malmö är täta bakåt. I fredags blev det mållöst efter fulltid men skåningarna lyckades plocka bonuspoängen efter straffar.

Malmös målvakt Henrik Karlsson fortsatte att agera stabilt i toppmatchen mot Växjö på bortais.

Jonas Höglund var länge matchens enda målskytt efter fullträffen i andra perioden.

Hemmalaget kämpade väl och till slut gav det utdelning. Henrik Karlsson hade hållit nollan i drygt två timmar när Josh McNevin kvitterade i power play fem minuter från slutet.

I förlängningen hade lagen tre skott vardera men matchen gick till straffar.

Daniel Åhsberg satte press på Malmö när han satte första straffen. I andra rundan kvitterade Carl Söderberg, men hemmalaget skulle vinna.

Josh McNevin blev tvåmålsskytt och stor matchhjälte i Växjö.

Huddinge–AIK 1–2

Förlust i premiären. Men sedan dess har AIK inte förlorat.

På söndagen noterade Solnalaget sin femte raka seger i debyt mot nästjumbon Huddinge.

I en stökig tillställning slog hemmalagets Jesper Andersson till redan efter en minut, men AIK skulle vända.

Henrik Eriksson kvitterade i spel fem mot tre och i inledningen av andra rakade Kristian Gahn in segerpucken.

AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg var bra i målet och fick från sin position se hur 78 utvisningsminuter tilldelades, varav två minuter till målvakten själv.

Huddinge har fått en tung start på serien och har bara en seger på sex matcher.

AIK går det som sagt bättre för. Laget är ny tvåa bakom Leksand.