Rasade mot Lärking

Tränaren Ulf Samuelsson rasade mot domaren efter en bortdömd kvittering.

Sedan vände Modo matchen på 28 sekunder.

– Vi gör en bra match igen, det är viktigt för självförtroendet, säger Per-Åke Skrödet.

Timrå tog ledningen i länsderbyt efter en riktig indianare i powerplay av Thomas Pöck. Modo-spelaren slog en passning snett inåt bakåt i egen zon, rakt till Martin Röymark som enkelt kunde sätta 1-0.

Men bara 24 sekunder senare satte Modos Fredric Andersson pucken i mål. Domaren Christer Lärking valde dock att videogranska målet och efter lång betänketid dömdes det bort för spark.

Ett beslut som gjorde Modo-tränaren Ulf Samuelsson rasande. Samuelsson slog omkring sig i båset och kallade till sig Lärking för en rejäl utskällning.

Skröder tvåmålsskytt

Det verkade tända Modo. Bara minuter senare kvitterade bortalaget genom Per-Åke Skröder. 28 sekunder senare hade Modo vänt matchen när Dick Axelsson satte 2-1.

Timrå kvitterade visserligen i den andra perioden efter Timo Pärssonens flippass till Peter Vampola. Men det dröjde inte länge förrän Modo tog ledningen på nytt. Pöck revanscherade sig efter missen som ledde till 0-1 när han styrde in Niklas Danielssons skott.

Danielsson satte sedan 4-2 och Skröder kunde punktera matchen med sitt andra mål med sex minuter kvar av matchen.

Segern var Modos andra raka som tog två poäng senast efter förlängning.

– Vi gör en bra match igen, det är viktigt för självförtroendet, säger Skröder.