Otäck tackling när Vita Hästen vann

Publicerad 2015-11-23

Matchstraff för Anton Blomkvist

Vita Hästen tog viktiga poäng i mittenmötet med Pantern.

Men 3-2-segern överskuggades av Pantern-backen Anton Blomkvists våldsamma tackling på Gustav Backström, som blev liggandes orörlig på isen i flera minuter.

Bortalaget ledde matchen med 1-0 efter en chansfattig förstaperiod som slutade 4-4 i skott på mål.

I den andra perioden small det dock till – direkt.

Det hade bara spelats 26 sekunder när Vita Hästens Gustav Backström stoppades på offensiv blålinje av en tackling som träffade huvudet från Anton Blomkvist. Den 20-årige backtalangen föll handlöst mot sargen, varpå ett långt spelavbrott följde innan han till synes rejält groggy kunde ledas av isen med hjälp av lagets läkare.

Återkom aldrig i spel

Blomkvist fick 5+20 minuter boarding för tilltaget och Backström återkom aldrig i matchen.

I det efterföljande fem minuter långa powerplayet kunde Vita Hästen utöka till 2-0 genom poängkungen Marcus Eriksson och såg då ut att gå mot en bekväm seger. Pantern svarade dock för en stark upphämtning och tog matchen till förlängning och straffar.

Där var det ändå Norrköpingslaget och Kevin Elgestål, lånet från Frölunda, som fick sista ordet.

Därmed bröt Vita Hästen en fyra matcher lång förlustsvit på bortaplan och avancerade i och med bonuspoängen upp till den sista playoff-platsen i Hockeyallsvenskan.

Efter matchen kom också lugnande besked kring Gustav Backströms status.

– Det gick ändå rätt bra. Ett jack i huvudet men förhoppningsvis ingen hjärnskakning, säger Backström till Norrköpings Tidningar.