Blev utvisad – då sågades Vinnerborg

Publicerad 2013-12-07

Andreas Jämtins känga mot SHL-domaren: ”Har hållit på så i 90 procent av min karriär”

STOCKHOLM/JÖNKÖPING. Andreas Jämtin blev utvisad mot Leksand och snackade till sig tio minuter personligt straff.

Då sågade han domaren Marcus Vinnerborg.

– Det är ömsesidigt, vi gillar inte varandra, säger Jämtin i Cmore.

Andreas Jämtin gick till hårt angrepp mot domare Marcus Vinnerborg efter att HV-spelaren blivit utvisad mot Leksand. Foto: Cmore.

Det var i andra perioden, under tiden HV 71 spelade numerärt överläge, som Andreas Jämtin åkte ut för en slashing-utvisning på Johan Svedberg.

HV gavs en gyllene möjlighet att komma ikapp då Leksand minuten tidigare hade gjort 1-3 i Kinnarps Arena.
När Jämtin protesterade mot domare Marcus Vinnerborgs domslut, gav domaren honom ett tio minutersstraff för abuse of officials.

På väg mot utvisningsbåset förde Jämtin och Vinnerborg en längre dialog och Jämtins besvikelse var påtaglig.

– Klockren slashing, två minuter är helt korrekt, säger Cmore-experten Petter Rönnqvist.

”Är omöjligt för mig att spela”

När Jämtin sedan fick frågan av Cmore vad som hände – gick han till hårt angrepp mot Marcus Vinnerborg.

– Jag och Vinnerborg har en lång historia bakom oss. Det var inga hårda ord men så här ligger det till: Vi gillar inte varandra och det är ömsesidigt. Jag hade hoppats att han är konsekvent i sina bedömningar men han vill inte vara det, säger Jämtin och fortsätter:

– Så länge han dömer är det en omöjlig position för mig att kunna spela. Det är enbart hämnd. Så har han hållit på i 90 procent av min karriär. Men såklart, han är OS-domare...så är det, säger Jämtin syrligt.

Enligt Jämtin är det inte heller första gången som han får personliga straff efter att han och Vinnerborg inte kommer överens.

”Är ren och skär hämnd”

– Förra säsongen i Ängelholm, det var samma premisser där som utvecklades. Han gav mig 25 minuter när slutsignalen redan hade gått. Han tycker det är kul att plussa min utvisningsstatistik. Jag ville ha ett snack med honom i lugn och ro efter matchen för att undra vad han höll på med men då ville han inte prata. Han har stängt in sig sedan dess och fortsatt med det.

– För min del är det ett jättesvårt uppdrag att spela när han har sån dålig attityd, säger Jämtin.

Petter Rönnqvist: Men Andreas, du är assisterande kapten. När du har ditt A, är du viktigast på isen för HV. Jag anser att du är viktig. Nu är du borta i tio minuter. När du vet er relation, kan du inte åka därifrån?

– Jo, Petter det gjorde jag, men det är ren och skär hämnd. Det sa jag till Vinnerborg, tro mig Petter. Ta gärna en titt på slashingen när vi har powerplay och ligger under och jagar mål.

Petter Rönnqvist: Det ska vara en utvisning där.

– Det ska vara en tvåa? Okej.

Du är viktig för HV.

– Det är absolut inga hårda ord, det är en tia för att jag pratar.

Leksand vann med 3-2, vilket var Leksands tredje raka seger mot jönköpingslaget den här säsongen.

Sportbladet var efter matchen i kontakt med Jämtin, men HV-forwarden ville inte ge någon kommentar.