”Vi spelar bara mot en spelare”

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-11

HV frustrerade när spöket Fasth gav AIK 3-0

De regerande mästarna är i brygga, chockade, frustrerade och en match från totalt fiasko.

HV71 försökte med allt men stoppades återigen av hela Jönköpings mardröm AIK-målvakten Viktor Fasth som räddade 41 skott.

– Jag försöker bara göra mitt bästa, säger Fasth.

HV71 sköt, slog, checkade och kämpade. Men ingenting hjälpte mot spöket Viktor Fasth. AIK försvarade målet med livet och när HV missade flera öppna lägen var skrällen återigen ett faktum. AIK vann smått sensationellt även den tredje SM-kvartsfinalen, denna gång med 3-1.

”Vi spelar mot en man”

– Det är en man vi spelar emot. Det är en grymt bra målvakt. Vi låg på top level. Normalt sätt gör vi 4-5 mål med en sådan här insats, säger HV:s tränare Janne Karlsson.

HV-kaptenen Johan Davidsson personifierade frustrationen som råder hos de regerande mästarna. Den normalt så kylige och samlade kaptenen slog sönder klubbor, var rasande på domarna och studsade av ilska på isen.

Allra mest tydligt blev det med bara minuter kvar när en irriterad Davidsson åkte fram till Viktor Fasth efter avblåsning och skällde ut målvakten. Fasth bara log och höll nästan helt tätt – igen.

”Underbart att spela”

– Jag försöker bara göra mitt bästa. Det är underbart att spela bakom de här spelarna, säger Fasth.

Ett mål släppte han förbi sig, från Johan Davidsson i den första perioden. Men Andreas Falks matchstraff vände matchen då AIK gjorde 1-1 under den fem minuter långa utvisningen och 2-1 precis när HV-spelaren kom in igen.

AIK leder nu med 3-0 i matcher – ett övertag ingen tidigare släppt i SM-slutspelets historia.

– Allt kan hända i hockey. Vi måste bibehålla det vi gör rätt och fortsätta jobba stenhårt. Jag tror inte någon i HV har gett upp det här ännu, säger Fasth.