Oskarshamn skrällde mot Vik

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-01

Andra raka förlusten för Västerås

Oskarshamn inledde serien med två storförluster. I förra omgången besegrades Borås, vilket kan ha varit vändningen för smålänningarna.

I kväll blev det ny seger. Västerås noterade andra raka förlusten (4–2) efter bland annat ett hattrick av förre elitserie-spelaren Andreas Valdix.

Andreas Valdix.

Hemmalaget inledde matchen imponerande och förre Malmö-spelaren Andreas Valdix klubba var glödhet.

Först styrde forwarden in 1–0 redan efter 1.34. Men klubbladet blev ingen aska för det. Knappt två minuter senare slarvade gästernas Patrik Nilsson och det bäddade för Valdix som stänkte upp pucken rätt upp i krysset. En mardrömsstart för Västerås som inte reste sig mer i första perioden. I stället var det IKO för hela entrépengen och ledningen kunde varit ett par nummer större.

VIK höjde sig ett snäpp i andra och lyckades reducera till 2–1 genom Elias Fälth i spel fem mot fyra.

Trots kontakt var det här inte Västerås kväll.

Valdix då? Jo, han ägde hallen och i inledningen av tredje fullbordade han sitt hattrick och var på god väg att bli matchhjälte. Trots en reduceringspuck av Västerås slog Alexander Johansson sedan in matchens sista puck i öppet mål, 4–2.

Oskarshamns formkurva pekar rakt uppåt.

Västerås har det tyngre med formen. Förlusten var lagets andra på bara några dagar.