Skräll i Smålandsderbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-25

Osksarhamn slog topplaget Växjö

Oskarshamn vann smålandsderbyt mot topplaget Växjö (5-3).

En stark öppning bäddade för segern där IKO-målvakten Peter Hirsch stoppade 37 av 40 skott och var en stor anledning till segern.

För i slutet var det svettigt.

– Skönt att vi reder ut det, säger Oskarshamns tvåmålsskytt Alexander Bergström.

Oskarshamn var det bättre laget i den första perioden där man bjöd sin hemmapublik på högt tempo och organiserat spel.

Växjö visade inte upp det fartfyllda och ofta prickfria spelet som man haft under större delen av säsongen.

Eetu Qvist inledde målskyttet med ett mäktigt handledsskott efter fem minuters spel, och strax därefter utökade Nicklas Jadeland siffrorna till 2-0.

– Vi sätter bra press på dem och släpper inga ytor. Kanske borde vi haft något mål till, säger Oskarshamns Mattias Tedenby till TV 4 sport.

Nästa mål fick dock Växjö. I spel fem mot fyra slog Christian Jacobsson in returen från Anton Hedmans skott och det var reducerat.

Hemmalaget slarvade och agerade osäkert bakåt, vilket fick IKO-tränaren Charles Franzén att ta en time out för att lugna sina spelare.

"Vi är illa ute"

Mittperioden präglades annars av en hel del utvisningar, och det gynnade hemmalaget.

Drygt två minuter före paus vispade Andreas Valdix in pucken på tennis efter en målvaktsretur av Växjö-målvakten Reto Schürch.

I tredje perioden fick gästerna chans att komma in i matchen igen. Men med en man mindre tog IKO vara på ett försvarsmisstag, och Alexander Johansson slog in returen efter Ville-Vesa Vainiolas avslut.

Växjö reducerade sedan till både 4-2 och 5-3, men det räckte inte den här kvällen, trots att bortalaget hade en rad vassa chanser i spel sex mot tre.

– Skönt att vi reder ut det. Vi är illa ute i slutet, säger Oskarshamns tvåmålsskytt Alexander Bergström till TV 4 sport.

Oskarshamn är tia i tabellen och kanske är man på väg upp på allvar.