Jumbon skrällde i Stockholms-derbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-26

Hockeyallsvenskan 26/11

Jumbon Huddinge skrällde i Stockholms-derbyt mot topplaget AIK.

Bortalaget drog längsta strået efter Christopher Lindholms fullträff 31 sekunder före förlängningens slut.

AIK började annars matchen bäst och Daniel Bång inledde målskyttet efter fem minuter när han slog in ledningspucken i numerärt underläge.

Huddinge skapade chanser och Oscar Ahlströms mål fyra minuter före vilan betydde reducering till 2–1.

Kanske var det efter det målet som Huddinge hämtade sin energi. Jesper Andersson kvitterade, men AIK var besvärliga och tog åter igen ledningen.

Men inom loppet om en minut vände Huddinge på siffrorna före paus.

Jimmy Ahnelöv kvitterade ånyo och strax därefter tog man ledningen efter ett skott från Jesper Anderssons klubba.

Trots kvittering blev det bara en poäng för AIK då Huddinge avgjorde i sudden death.

Almtuna–Sundsvall

Almtuna tog något överraskande tre poäng mot Sundsvall på hemmaplan.

Stora matchvinnare: isens två giganter. Tremålsskytten Andreas Paulsson och målvakten Mark Owuya.

Sundsvall var något bättre i inledningen, men Almtuna tog sedan över spelet alltmer. Skotten skrevs till 18–6 efter första perioden och ledningsmålet kom först 36 sekunder före paus genom Jimme Kraft.

I mittperioden gjorde Almtuna det igen – ett sent mål. Men först hade Andreas Paulsson utökat ledningen till 2–0.

Hemmalaget imponerade mot överraskningslaget, främst just nämnde Paulsson som sannerligen var het i afton. Trean satte han 41 sekunder före pausvilan.

Ledningen var rättvist och i tredje fastställde Paulsson sitt hattrick när han petade in en retur från målvakten Joakim Lundström.

I och med segern närmar sig Uppsala-laget play off-strecket.

Nybro–Mariestad

Nybro krossade bottenkollegan Mariestad på hemmaplan.

Det var en viktig match där båda lagen stod på samma poäng på två av de tre nedersta placeringarna.

Men det var klasskillnad på isen.

Efter en period stod det 2–1 på tavlan, och i mittperioden gick laget upp till en 5–1-ledning.

Och det var två snabba fullträffar som grundlade segern.

Henric Gustavsson gjorde 4–1 efter 13.41, och bara 27 sekunder senare ordnade Jarno Honkonen femman.

Inför tredje bytte Mariestad målvakt. Pär Åkerström fick vila och efterträdaren Tobias Käll släppte en puck bakom sig i 6–1-förlusten.

Bofors–Troja/Ljungby

Troja/Ljungby hade bara en poäng till en femteplats före mötet med Bofors som i sin tur var rejält revanschsuget efter 5–1-nederlaget mot Huddinge senast.

I den första perioden var hemmalaget överlägset. 10–2 i skott men det var bara 1–0 i mål.

I andra fick Bofors nästan maximal utdelning på sina chanser.

2–0 blev 3–0 och innan perioden var över hade Anton Gustafsson hunnit med att slå in 4–1 bakom Troja-målvakten Petter Sandström.

Gästerna reducerade två gånger i tredje, men var aldrig nära någon poäng.

Matchen slutade 6–3.