”De kastar in grejer”

Leksands målvakt Eddie Läck storspelade hemma mot AIK.

Det trots att han stördes rejält av AIK-klacken.

– Det haglar ju mynt och spott hela tiden, säger han till TV4 Sport.

Matchen mellan Leksand och AIK i Ejendals Arena var rejält laddad från start. Båda lagen hade massor med chanser och ändå stod det 0–0 efter den första perioden. Det tack vare ett fullständigt lysande spel av de båda målvakterna Eddie Läck och Christopher Heino-Lindberg. Den förstnämnda hade det tuffast. Inte bara på grund av ett par helt öppna AIK-lägen utan även eftersom han i två periode stod framför AIK-klacken.

– Det blir lite avbrott när deras fans skämmer ut sig, kastar in saker och grejer. Det är lite pinsamt, sa han till TV4 Sport i den första periodpausen.

Exra tändning hjälpte inte

Läck menade att den tillresta klacken var en anledning till att Leksand hade svårt att komma igång med spelet. Mycket på grund av de nämnda avbrotten. Själv tycktes han dock inte lida av det.

– Det haglar ju mynt och spott hela tiden så det är bara att vänja sig till tredje. Det gör mig ännu mer taggad, sa han.

Den tändningen hjälpte dock inte. Läck tvingades släppa in två mål i den andra perioden och ett i den tredje. TIll slut förlorade Leksand med 3–1 mot AIK som därmed vann andra raka matchen mot serieledarna.