Formstarka HV fick stryk – av Timrå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-16

Ett viljestarkt Timrå satte stopp för serieledarna HV 71:s framgångsrika segerparad när smålänningarna besegrades med 4–2.

HV 71 har visat upp en ruggigt stark form efter nyår och tagit minst en poäng tio matcher i rad – 26 poäng av 30 möjliga.

HV-spelarna gav allt för att ta poäng även i den elfte matchen i rad, men Timrås duktige målvakt Anders Lindbäck och de övriga Timråspelarna visade att de hade större behov av poängen.

Stor matchvinnare blev Timrås poängkung tremålsskytten Daniel Corso. Det avgörande 4–2-målet prickade Corso in i tom kasse när matchuret visade 18:34 sedan HV-tränaren Janne Karlsson plockat ut målvakten Andreas Andersson i jakten på kvittering

Matchens prestation svarade Timrås Anton Axelsson då han utmanade en HV-back och tryckte sig in mot målet och lyckades lyfta upp pucken förbi Andreas Andersson – ett mycket viktigt 3–2-mål 16:22 in i tredje perioden.

Axelsson gav svar på tal sedan HV minuten tidigare visat hur överlägset skickliga laget är i power-play. Timrå Mattias Karlsson hann knappt sätta sig på bänken i utvisningsbåset innan Pasiu Puistola prickat in 2–2 bakom Anders Lindbäck. Men den här gången blev inte power-play-spelet något segervapen för HV. Timråspelarna hetare vilja fällde avgörandet.