Eldebrink: ”Grabbarna ger upp i slutet”

Publicerad 2013-01-25

AIK krossat av HV71

HV71 hänger kvar i toppen och AIK glider allt längre bort från en slutspelsplats. När lagen möttes i Jönköping på fredagen vann hemmalaget med hela 6–0.

– Grabbarna ger upp på slutet, konstaterade AIK-tränaren Anders Eldebrink i C More.

Eldebrink var inte nöjd.

HV, som saknade Marcus Nilson (avstängd) och Johan Davidsson (skadad), fick en drömstart på matchen. Redan efter knappt fem minuter spelade Filip Sandberg fram Patrik Carlsson till 1–0, och minuterna senare jublade hemmapubliken igen – men 1–0-målskyttens avslut tog i ribbans insida.

AIK ryckte sedan upp sig, men var aldrig riktigt nära någon kvittering i den första perioden.

Volleymål

HV gjorde, efter knappt halva matchen, också 2–0 och återigen var det kedjan med William Karlsson, Patrik Carlsson och Filip Sandberg som låg bakom det. Den sistnämnde gjorde sitt första elitseriemål när han slog in pucken på volley efter att William Karlsson prickat stolpen.

Jesper Fasth satte minuterna senare HV:s tredje mål för kvällen och avslutade målskyttet i en period som hemmalaget dominerade stort i långa stunder.

”Ger bort första målet”

Om inte matchen var punkterad redan efter två perioder så var den definitivt det när David Petrasek prickade in 4–0, drygt en minut in i den tredje akten.

Per Ledin satte sedan HV:s femte mål och Patrik Carlsson spikade slutresultatet till 6–0.

– De var bättre än oss och gjorde mål på sina chanser, sen ger grabbarna upp i slutet. Det är inget att fundera på. Vi ger bort första målet, andra målet också, säger AIK-tränaren Anders Eldebrink till C More.

Gustaf Wesslau höll sjätte nollan för säsongen.

– Det var en skön fredagskväll med nollan som toppen på det hela, menade Wesslau.

I och med förlusten är AIK fortfarande 15 poäng från en slutspelsplats.