AIK lämnade jumboplatsen

Uppdaterad 2014-11-30 | Publicerad 2014-11-29

AIK fortsätter att vinna.

Bortaseger mot Asplöven innebär fjärde raka segern för Stockholmslaget som därmed lämnar sistaplatsen i tabellen.

– Grymt sköna poäng och starkt av laget att vinna här på bortaplan, säger AIK-tränaren Peter Nordström.

I mitten av november sparkade AIK dåvarande ledarstaben bestående av Peter Gradin och Thomas Fröberg. In kom Färjestadlegendaren Peter Nordström som ny huvudtränare.

Med Nordström i båset har vinden verkligen vänt för AIK. Sedan Nordström tog över har stockholmarna inte förlorat under ordinarie tid och genom segern mot Asplöven är laget uppe i fyra raka segrar.

– Vi har fått en nytändning och gått ihop som grupp, säger Peter Norström.

I och med trepoängaren klättrar AIK förbi Timrå i tabellen och lämnar därmed jumboplatsen i hockeyallsvenskan.

18-åringen målbäst

Asplöven tog först ledningen i matchen, men AIK som vägrar förlora just nu, kvitterade snabbt genom 18-årige Robin Kovacs.

I en andra period som rycktes sönder av utvisningar upprepade sig samma scenario. Hemmalaget tog ledningen och AIK kunde återigen kvittera.

I sista perioden stod AIK för ett trendbrott och tog ledningen i matchen. Robin Kovacs gjorde sitt andra mål för matchen till 3-2. Kovacs gick därmed upp på tio mål och är målbäst i AIK.

Matchen stod och vägde men med knappt tio minuter kvar kunde Jordan Hendry punktera tillställningen med sitt 4-2-mål.

Efter bortasegern var AIK-tränaren Nordström nöjd med lagets prestation.

– Grymt sköna poäng och starkt av laget att vinna här på bortaplan. Det är aldrig optimalt att vara uppe halv sju på morgonen och ha en lång resa. Men vi skulle hit och vinna och det gjorde vi också, säger han.

AIK lämnar sistaplatsen i tabellen för första gången sedan omgång 14.