Karlskoga vinnare efter straffar

Publicerad 2014-11-07

Se målen från matchen i Sportbladet News

Mora ledde över Karlskoga med 2-0 och var på väg mot serieledning. Då trampade ett hårt kämpande Karlskoga igång och vände på matchen som utvecklade sig till en svängig historia.

Matchen fick avgöras på straffläggning där Karlskoga kunde ta hem segern.

Carl Berglund gjorde 4-4-målet (arkivbild)

Det var ett laddat Karlskoga i desperat behov av poäng som tog emot Mora i fredagens enda allsvenska match.

Nobelhallen gapade tom på sina håll, men de som hoppat över fredagsmyset och tagit sig till ishallen fick se ett hungrigt Karlskoga i inledningen av matchen. Flera avslut under de första minuterna höll på att resultera för hemmalaget.

Men ett formstarkt Mora behövde inte många chanser för att få pucken i mål.

Då Daniel Hermansson lämnades i en yta framför mål kunde han trycka dit ledningsmålet för Mora efter drygt fem minuters spel.

– Jag fick en jättefin pass, det var bara att titta på pucken och försöka träffa så rent som möjligt, säger Hermansson till Viasat Hockey.

”Var livrädda där ute”

Karlskogas målvakt Joel Gistedt stod för ett flertal fina räddningar och hade hjälp av ribban vid ett tillfälle då Christopher Fish kom i friläge efter att en karlskogaback fallit.

Mora spelade allt bättre och dominerade spelet med ett passningspel som var flera nivåer bättre.

Under power-playspel kunde poängkungen Kevin Mitchell göra 2-0 till Mora med ett skott som smet in under Gistedts arm.

Det var en besviken hemmatränare som summerade första perioden.

– Vi var livrädda där ute, säger Lenny Eriksson till Viasat Hockey.

Två snabba mål

I den andra perioden fortsatte Mora att dominera inledningsvis men Karlskoga saknade inte vilja och krigade sig in i matchen. I takt med ökat puckinnehav ökade också kvalitén och det gav resultat.

Halvvägs in i andra perioden kunde Henrik Larsson reducera efter ett fint inspel från höger av Fredrik Höggren.

Och det var inte stopp där.

Kvitteringen kom direkt efter tekning från Jesper Olofssons klubba bara åtta sekunder senare.

Med ett målmässigt jämnt resultat tog matchen ordentlig fart. Det fortsatte som en svängig historia med chanser på vardera sida av isen.

Dramatiskt avslut

Då matchen stod och vägde drog Karlskoga på sig en klumpig utvisning. Men hemmalaget kunde reda ut situationen och istället göra 3-2 strax därefter genom Henrik Björklund.

Mora fick sina chanser men Gistedt i Karlskogamålet höll hemmalaget i ledningen länge.

Han fick dock kapitulera efter att pucken tagit en olycklig studs på domaren och letat sig fram till Patrik Karlkvist som kunde pricka in 3-3.

Sen gick det undan och publiken fick se ytterligare två mål inom loppet av en minut. Mora tog ledningen med 4-3 för att bara sekunder senare släppa in 4-4-målet.

Det hela gick till förlängning där inget lag lyckades avgöra. I straffläggningen drog hemmalaget det längsta strået och stod som segrare efter det att Jesper Olofsson skickat pucken i nät.

Resultatet innebär inga förändringar i tabellen då Mora allt jämt ligger tvåa från toppen och Karlskoga ligger kvar på näst sista plats.