Räddade straff - i SHL-debuten

Publicerad 2018-01-04

Adam Åhman, 18.

Lägg det namnet på minnet.

HV71-målvakten räddade straff i sin SHL-debut när den svenska mästaren besegrade Karlskrona med 6–2.

Han har backat upp Fredrik Pettersson-Wentzel den senaste tiden när Linus Söderström har varit borta på grund av skada. Men när HV71 gästade Karlskrona var det dags för debut för Adam Åhman.

Och det var med bravur som den Västervik-fostrade målvakten vaktade HV-buren för första gången i SHL.

I den andra perioden räddade han straff från Matias Guter - och i den tredje perioden noterades han för en assist.

– Jag var lite mer nervös än vanligt, men det löste ju sig ändå, säger 18-åringen i C More och fortsätter:

– Riktigt skönt att få en assist också, det händer kanske inte varje dag.

”Ekvationen går inte ihop”

I den förra omgången åkte den regerande mästaren på en rejäl kalldusch mot Rögle - så att ta en 6–2-seger mot Karlskrona på bortaplan måste ses som ett rejält styrkebesked.

Ove Molin, hemmalagets tränare, var förståeligt nog inte nöjd efter slutsignalen.

– Vi släpper alldeles för enkla mål, vi släpper till 43 skott emot oss. Det håller naturligtvis inte, ekvationen går inte ihop. Det är inte detta Karlskrona vi vill se, säger han i C More.