Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-12

Tabellsexan mot sjuan.

Två förväntade topplag.

Men på isen var det bara ett lag som såg ut att leva upp till förväntningarna.

Skåningarna körde över gästerna fullkomligt och redan efter 11.47 stod det 4–0 på resultattavlan.

Marcus Olsson inledde målskyttet och bara 30 sekunder senare rakade Carl Söderberg in utökningen.

Rödhökarna utnyttjade spel fem mot tre efter 9.45 där man satte trean.

Och när Marcus Paulsson två minuter senare slog in 4–0-pucken fick Mikael Bohman i VIK-målet nog och ersattes av Jens Holmström.

Malmö var helt överlägset och 4.25 in på mittperioden svarade Robin Alvarez för spiken i kistan, 5–0.

Västerås enda tröst i den här matchen är att laget vann sista perioden med 1-0 efter en fullträff av Patrik Juhlin.

Matchen slutade 6-1 och VIK lär ha en del att funderar över.

Huddinge–Almtuna 1–3

Huddinge fick en drömstart i mötet med Almtuna. Redan efter 29 sekunder låg pucken i nätmaskorna bakom AIS-målvakten Mark Owuya. Målskytt: Tobias Tschöp.

Hemmalaget var sedan nära en utökning, men AIS höll undan och kom senare in i matchen. Bara 12 sekunder återstod av perioden när Joachim Gellerstedt rakade in kvitteringspucken.

Huddinge var närmast ett ledningsmål i andra perioden, men det var gästerna som gjorde det. Andreas Paulsson lurade Huddinge-målvakten Tom Olsson och satte pucken i nät med en backhand.

Nästjumbon kom sedan inte närmare. Trots 40 skott mot mål blev det förlust med 1-3, och Owuya spikade alltså igen rejält efter det tidiga insläppta målet.

Tredje raka segern för Almtuna.

Troja/Ljungby–AIK 3–2

Sex raka segrar, men i kväll tog det stopp för AIK i bortamötet med Troja/Ljungby. Nykomlingen vann med 3-2.

Hemmalaget hade 3-0 men Gnaget lyckades inte komma ikapp.

Troja gick till pausvila med en 2–0-ledning. Jonathan Bremer gjorde 1–0 i spel fem mot fyra och Mattias Åkesson slog in tvåan.

När Ryan Glenn gjorde 3–0 efter drygt halva matchen var laget på god väg mot seger.

Trojas målvakt Petter Sandström var riktigt het i målet. Trots att AIK gjorde två mål i slutperioden och vann skotten med förkrossande 18-1, blev det tre poäng till Troja som kliver upp på en åttonde plats, och man har inlett serien över förväntan.

Sundsvall–Borås 4–1

Chockresultatet hemma mot Leksand senast (1–10) är glömt.

Sundsvall vann på söndagen mot Borås.

Daniel Olsson gav hemmalaget ledningen efter 7.25 på ett av hemmalagets sex skott i första perioden. Borås avlossade 13 stycken och det krävdes fem mot tre-spel och ett skott från David Ullströms klubba för att spräcka Joakim Lundströms nolla i målet.

Mikael Brancalion slog rättvist in ledningspucken bakom Borås-keepern Robin Rahm i mittperioden.

Slutperioden var en jämn historia där hemmalaget gjorde båda målen och drygade ut ledningen (3-1).

I stället för en reducering i power play tryckte Niklas Bröms in pucken i box play och segersiffrorna skrevs till 4-1.