”Lite barnsligt”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-26

Bråk i utvisningsbåsen – toppmötet nära urarta

Här hettar det till i toppmötet mellan Djurgården och HV71. Med två spelare var i utvisningsbåset blev stämningen hätsk.

– De hällde vatten på någon tror jag. Lite barnsligt, säger HV-målvakten Stefan Liv.

Det var i andra perioden, när HV ledde med 2–1, som situationen inträffade.

Djurgården hade två spelare – Jacob Josefson och Nichlas Falk – i utvisningsbåset.

HV71 hade två.

Och plötsligt var HV:s utvisade David Petrasek och Teemu Laine inblandade i en hetsig dispyt med funktionärerna.

Vad exakt konflikten handlade om vill varken Petrasek eller Laine kommentera. Men publik ska ha sett en vattenflaska komma farande från HV:s utvisningsbås.

– Jag tror de hällde vatten på någon, säger målvakten Stefan Liv.

Djurgården kom tillbaka

– Jag kommer inte säga något alls om det, säger Petrasek.

Men en rak fråga, kastades en flaska i situationen?

– Inga kommentarer.

Djurgården hade inlett toppmötet bäst, men det var ändå HV som tog ledningen och gick till första pausvilan i en 2–0-ledning.

Andra perioden hade däremot knappt börjat när Andreas Engqvist reducerade genom ett solonummer och tio minuter senare kom Daniel Brodin fri på högerkanten. Stefan Liv såg ut att ha situationen under kontroll, men Tim Eriksson petade in 2–2.

Efter att Martin Thörnberg gett HV ledningen igen var Djurgården åter ett jagande lag – innan veteranen Nichlas Falk ordnade 3–3.

”Såg en flaska som flög”

Förlängningen blev mållös, men efter matchen var situationen i utvisningsbåset hetaste samtalsämnet.

– Det hände något i deras bås. Men jag vet inte vad, säger Nichlas Falk medan Djurgårdens materialförvaltare, Johan Kellerstam, berättar mer:

– Jag såg en vit flaska som flög från HV:s bås. Jag vet inte om den gick mot Djurgårdsspelarna, men någon i båspersonalen gav i alla fall tillbaka den. Och då kastades den igen, säger han.

Det är bara en dryg vecka sedan Örebros hockeyallsvenska tränare Peter Andersson dömdes till 7 500 kronor i böter för en kastad vattenflaska mot en domare.

Är det för att ni eventuellt riskerar ett straff som ni vägrar kommentera?

– Hehe. Inga kommentarer, säger David Petrasek.