Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-16

Daniel Bång hoppade på Frölundaforwarden

AIK förlorade mot Frölunda som därmed tog sig upp på slutspelsplats.

Då rann det över för Daniel Bång.

Efter slutsignalen hoppade han på Frölundas Robin Lindqvist och utdelade flera slag mot huvudet.

AIK tog ut målvakten och tryckte på för en kvittering i slutsekunderna. Men hemmalaget lyckades aldrig få ur pucken från tekningen med blott fyra sekunder kvar och Frölunda knep de tre poängen.

Då blev det heta känslor i Hovet. Gruff uppstod och allra värst blev kurret mellan Daniel Bång och Robin Lindqvist. Bång slog Lindqvist flera gånger mot huvudet och fick matchstraff – efter att matchen var över.

Nu lär det bli ett fall för disciplinnämnden.

Målvaktsmatch

Lindqvist, som hamnade i rejält underläge och hade svårt att ge tillbaka på Bång, fick två plus två minuter för roughing.

Matchen som sådan kom att bli en målvaktsmatch mellan AIK:s comebackande Viktor Fasth och Frölundas Johan Holmqvist. Fasth var tillbaka efter skada men fick en mardrömsstart då han släppte in 0–1 efter fyra minuter. Ett skott från Riku Hahl styrdes på AIK-backen Jonas Liwing och ställde Fasth.

Holmqvist fick inte heller någon fin inledning då han släppte in AIK:s första skott. Nämnde Bång spelade fram Johannes Samuelsson som tryckte in den från nära håll.

”Får tacka Johan”

Men sedan spelade de båda upp sig – allra mest Holmqvist som höll tätt resten av matchen och såg till att Frölunda vann med 2–1.

– Alla vet hur viktiga målvakter är, speciellt i det läget vi är i. Johan gjorde en väldigt stark insats och det är klart vi får tacka honom också för segern, säger Frölundas Tomi Kallio till Canal Plus.

Segern innebär att Frölunda bryter den negativa trenden på tre raka förluster och kliver upp på slutspelsplats.

– Vi är alla oerhört glada, den här matchen var jätteviktig för oss och framför allt visade vi att vi kan vinna denna typen av matcher, säger Kallio.