Efter succéstarten – tredje raka förlusten för VIK

Hemma mot Tingsryd kom i kväll tredje raka nollpoängaren.

Förra säsongens succélag vann efter 1–3 i Plivit Trade hallen.

Det var fjolårssäsongens skrällgäng mot det nuvarande.

Tingsryd, som slutade tvåa i hockeyallsvenskan förra säsongen, har haft en småknackig start under hösten men kommit i gång mer allt eftersom.

Och efter trepoängaren borta mot sensationslaget Västervik går laget om kvällens motståndare i tabellen. Tingsryd vann Smålandsderbyt efter 1–3 i Plivit Trade hallen och är därmed tillbaka där man avslutade förra säsongens seriespel – på andra plats.

Johnsson matchhjälte för Tingsryd

För Västervik däremot har hypen avtagit en aning. Efter nio raka segrar har laget nu åkt på tre förluster i följd.

Mot Tingsryd var hemmalaget aldrig riktigt nära och hamnade i underläge redan efter fem minuter när Jonathan Johnsson gav gästerna ledningen.

Ställningen stod sig ända till tredje perioden då Tingsryd satte spiken i kistan. Först ökade Johan Eriksson på till 0–2 innan Jonathan Johnsson återigen lyckades överlista målvakten Jonas Fransson.

Ett tröstmål skulle dock komma innan slutsignalen genom Victor Öhman, men närmare än så kom inte Västervik som nu halkar ned till tredje plats i allsvenskan.