Knäckte HV på några minuter

Favoriten HV 71 mot skrällaget AIK i Jönköping. Det borde inte sluta med något annat än hemmaseger.

Men bortalaget gjorde det som de är så bra på – överraskade och skrällde.

AIK vann med 4-2 efter en målexplosion i andra ronden.

– Det känns riktigt skönt att ta den här vinsten i dag, säger målvakten Viktor Fasth till Canal Plus.

Nederlagstippade AIK grejade den sista slutspelsplatsen i den sista omgången av elitserien. HV 71, som vann serien, valde att möta skrällgänget i kvartsfinal.

Det lär Jönköpingslaget ångra nu.

Tre mål knäckte HV

I början av den andra perioden small det tre gånger om. Christian Sandberg var iskall när han lurade bort Andreas Andersson och lyfte in 1-0.

Oscar Ahlström ökade på och Kent McDonell avslutade ett fint anfall med en styrning fram till 3-0.

På 359 sekunder tystade AIK publiken i Kinnarps Arena.

Karlsson förbannad

HV 71:s tränaren Janne Karlsson var inte nöjd med mittenperioden.

– Målen som vi bjuder på i andra är inte okej, det är tre rejäla tavlor från oss. Det får bli en riktig läxa det här, säger han till Canal Plus.

Bång skrattade av glädje

I paus stod det 4-1 till Stockholmslaget och Daniel Bång, med ett mål och en assist, var överlycklig.

– Ibland får man göra mål, det är kul, sa Bång till Canal Plus och skrattade.

– Det känns overkligt.

Matchen slutade 4-2 till AIK efter att HV 71:s Andreas Falk reducerat i den sista perioden.

Stockholmslaget leder nu med 1-0 kvartsfinalserien.

– Nu tar vi oss vidare genom att vinna tre till, säger Fasth.