Karlskrona slog SSK – jagar toppduon

Publicerad 2015-01-10

Jubel i Karlskrona (arkivbild).

Karlskrona fortsätter att sätta press på toppduon Karlskoga och Malmö i hockeyallsvenskan. På lördagen blev det seger, 5–3, hemma mot nästjumbon Södertälje trots att tabelltrean tappade 3–0 till 3–3.

Backen Kalle Ekelund gjorde sitt första mål för säsongen när Karlskrona återtog ledningen, 4–3, med mindre än tre minuter kvar av matchen. En minut senare fastställde Filip Cruseman slutresultatet, hans andra mål i matchen.

Rögle klättrade till fjärde plats i tabellen via 3–2 hemma mot Almtuna. Ängelholmslaget gick från 0–1 till 3–1 på lite mer än fyra minuter i första perioden.

Västerås tappade till femte plats när laget föll efter straffar borta mot Björklöven, 3–4, trots ledning med 3–0 tre minuter in i tredje perioden. Stefan Andersson kvitterade till 3–3 med sex sekunder kvar av ordinarie tid och Jesper Thörnberg satte den avgörande straffen för Björklöven.