Powerplay–matchen: utvisningarna avgjorde allt

Publicerad 2017-01-06

Jubel i Björklöven (arkivbild).

Björklövens stekheta powerplay krossade Modo i matchen där fyra av lagets sex mål var i numerärt överläge.

Men även två av Modos tre mål skedde i samma spelform.

Det är en tajt serie där tre poäng kan ändra mycket – och att Björklöven tog tre poäng i stället för Modo gör just det.

Ändrar mycket.

Björklöven som kom från fyra raka förluster har nu ett fungerande powerplay och en hunger för mer. Modo som låg sex poäng för Björklöven på en sjundeplats får det nu betydligt hetare om öronen än man nog var beredd på.

Och det är inte mycket frågetecken kring vad som avgjorde den här matchen.

Sex av matchens nio mål kom i powerplay.

Det var Modo som startade matchen bäst och tog ledningen efter dryga minuten. Då startade ett hårt ställningskrig ända fram till den tredje perioden som lagen gick in till med 3–3.

Väl där hettade det till rejält.

Båda lagens klackar höjde volymnivån några snäpp och spelarna höjde intensiteten.

Sju minuter in kom Björklövens enda mål i vanlig spelform.

Och efter det blev det ett jagande Modo som drog på sig en avgörande utvisning – för då kom Björklövens femte mål för kvällen och fjärde i powerplay.

Modo spände bågen och tog ut målvakten med över två minuter kvar men då satte Lucas Sandström 6–3 i tom kasse – och matchen var över.

Serieledarna fortsätter

På annat håll vann Karlskoga mot Södertälje med 3–0. Matchen såg ut att kunna bli spännande när det fortfarande stod 0–0 fram till slutet av den andra perioden.

Mycket kan förklaras av att Karlskoga hade hela fyra utvisningar i den första perioden och inte fick till rytmen i spelet. I den andra lyckades man undvika utvisningar och fick också in det första målet.

Efter det blev det uppförsbacke för Södertälje som inte kunde svara och i sista perioden kom ytterligare två mål för serieledarna som gör toppfighten fortsatt tuff.