Publicerad 2014-11-27

Hockeyallsvenskan är rekordjämn, men ikväll visade topplagen var skåpet skulle stå.

Det blev hemmasegrar för Mora, Rögle och Karlskrona som alla stärker sina positioner i tabellen.

Rögles Jakob Lilja kramar om Jesper Jensen efter 3-0-målet.

I Ängelholm tog Rögle emot nästjumbon Timrå som var i desperat behov av poäng. Timrå stod upp bra i den första perioden och var närmast nätkänning med ett stolpskott.

Timrås defensiv var disciplinerad och Mika Norja i bortamålet storspelade. 0-0 stod sig en bra bit in i den andra perioden. Då åkte Rögles Sebastian Stålberg på en 2+10 minutersutvisning för en tuff tackling i ryggen på Ludvig Nilsson. Numerärt överläge för Timrå – då var det istället Rögle som fick pucken i mål genom före detta Leksand-spelaren Jack Connolly.

Avgjorde i tredje perioden

Rögle växte in i matchen och i slutperioden fullständigt punkterade man tillställningen. Matchens lirare, Jakob Lilja, sköt först skottet som Peter Le Blanc kunde peta in returen på. Sen var det Lilja-show.

Vid 3-0-målet snurrade han upp Timråförsvaret med en läcker dragning och lite senare kunde han avsluta med ännu ett mål som betydde 5-1 till Rögle.

– Det var så klart skönt att göra mål, jag känner att jag växt in i spelet och fått mer självförtroende, sa Lilja till Viasat Sport efter matchen.

17-åring vände på matchen

I matchen Mora-Oskarshamn såg det länge ut som att hemmalaget var på väg att tappa serieledningen. Laget låg under med 0-1 inför tredje perioden men i den sista akten vaknade Mora till liv.

Jonas Westerling kvitterade till 1-1 innan 17-årige William Pethrus fullbordade vändningen med sitt första a-lagsmål för klubben.

Mora dominerade slutperioden och kunde dryga ut segern till 5-1 genom Daniel Hermansson, Patrik Karlkvist och Lukas Bengtsson.

Trion i topp

Även i Karlskrona blev det dramatiskt då Almtuna var på besök. Hemmalaget och tabelltvåan Karlskrona kunde avgöra med bara 15 sekunder kvar av ordinarie tid genom Jimmy Andersson.

Torsdagens resultat innebar att Mora och Karlskrona kunde behålla första- respektive andraplatsen i tabellen samtidigt som Rögle klättrade upp till tredjeplats.