Löven imponerade

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-09

Körde över Troja/ljungby

Björklöven tog en imponerande seger borta mot Troja/Ljungby (7–3).

Efter en mållös första period gjorde gästerna hela 5–0 i mittperioden och avgjorde tillställningen.

Magnus Gästrin, Björklöven.

Troja kom till spel med två raka segrar i bagaget. Björklöven däremot hade två raka förluster och har sjunkit en del i tabellen på sistone.

Men efter kvällens 7–3-seger mot Troja/Ljungby på bortais närmar sig laget play off-strecket.

Efter en mållös första period körde gästerna över sin kollega i mittperioden.

Skotten slutade 12–13 men Umeålaget var ruggigt effektivt och fick in i stort sett allt bakom Trojas målvakt Petter Sandström. På bara en minut gick Löven upp till en 3–0-ledning.

Niklas Zetterström inledde målskyttet efter 3.04 och bara 27 sekunder senare dundrade Magnus Gästrin in utökningen.

Vann sistaperioden

Hemmapubliken satt chockat och såg hur Anton Hedlund rakade in trean 30 sekunder senare.

När perioden var över stod det 0–5 på resultattavlan och inte ens den mest hängivnaste hemmasupportern kunde tro på en vändning.

I slutperioden gjorde Troja i alla fall tre mål och vann perioden – men det räckte inte på långa vägar.

Björklöven krossade nykomlingen på bortaplan med 7–3 och är nu bara en poäng från den sjunde play off-platsen.