Publicerad 2011-08-22

Henrik Samuelsson.

Modo gav juniorerna chansen att visa upp sig mot Södertälje.

Framför allt två tog den.

Henrik Samuelsson, 17, och målvakten Anton Forsberg, 18, visade att de kommer slåss för platserna i vinter.

– Det kändes som att jag hängde med, säger debuterande Forsberg.

Modo förlorade mot allsvenska Södertälje i sin premiär för säsongen. Fiasko? Nja.

För Södertälje var detta den fjärde matchen i år, så de har kommit in i matchandet, och dessutom lämnade Modo en hel femma med stjärnspelare (plus målvakten Mikael Tellqvist) hemma i Örnsköldsvik.

Extremt virrigt

I stället fick juniorerna, hela elva spelare under 20 år, chansen att visa upp sig – med blandade resultat. Stundtals var det extremt virrigt i bortaförsvaret och i första perioden kunde Modo framför allt tacka målvakten Anton Forsberg att ställningen inte var mer än 2–0 i hemmalagets favör.

– Det var roligt. Kul att få göra debut, det var första gången jag spelar på så här hög nivå och jag tycker att det gick hyfsat bra. Det är lite tajming och såna saker som saknas, men det kommer väl, säger Forsberg, som medger att den första perioden inte var bra från lagets sida.

”Satt kvar i bussen”

– Vi var inte riktigt vakna, då satt vi kvar i bussen. Bussresan gjorde väl så att vi inte riktigt var pigga i benen och de tryckte på rätt bra där ett tag.

Modo fick ordning på passningsspelet i den andra perioden och tog då också över matchen. Piggast framåt var 17-årige Henrik Samuelsson, son till tränare Ulf, som fick chansen i kedjan med nyförvärven Dick Axelsson och Johan Ryno.

I den tredje perioden fick Modo spela en hel del powerplay, bland annat sedan SSK:s Kurt Davis dragit på sig en 2+2 minutersutvisning, men det var utan framgång.

Tre poäng av Jedglic

I stället kunde Södertälje kontra in 3–0 i numerärt underläge, genom nyförvärvet Ziga Jedglic som var matchens bästa spelare med sina två mål och ett assist.

Därmed fick också Södertälje lite revansch för den tunga förlusten i våras. Det var ju Modo som i den sista, avgörande matchen av kvalserien såg till att Södertälje numera spelar i allsvenskan.