AIK lyfter i tabellen efter seger

Publicerad 2017-12-22

AIK går till julvila med ett leende på läpparna.

Efter tredje raka segern är man ny femma i tabellen – bara fem poäng från ledande Timrå.

– Det är skönt att få några vinster på raken, säger matchvinnaren Erik Nyström i C More.

För två säsonger sedan var Eric Castonguay en ledande poängspelare i Tingsryd.

I kväll gästande hans före detta lag hans AIK på Hovet och kanadensaren tackade för tiden i Småland genom att ladda bössan från blå. Det hårda skottet styrdes in av skyttekungen Anton Holm till 1–0 för AIK. En aktion som applåderades av bland andra Börje Salming på läktaren.

Målet var matchens enda när tredje perioden skulle börja. Då satte Erik Nyström 2–0.

Holm tvåmålsskytt

Men det skulle bli spännande. Brian Salcido reducerade med 4,45 kvar att spela och med drygt två minuter kvar hade Tingsryd en puck i ribban innan en utvisning förstörde kvitteringsjakten.

I stället kunde Anton Holm sätta sitt andra för kvällen till 3–1.

Segern var AIK:s tredje raka och de tre pinnarna skickar upp AIK förbi Oskarshamn och Modo i tabellen till en femteplats.

I kvällens övriga matcher noterar vi att serieledarna Timrå förlorar för andra omgången i rad, den här gången var det Almtuna som åkte hem med alla tre poängen efter att ha vunnit med 3–1.

Hästen bortavann också, 5–2, i sitt möte med Västervik.