Vik vinner igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-30

Vann på straffar efter tre raka förluster

Västerås vann igen efter tre raka förluster. Men mot Borås krävdes straffar för en seger.

Sebastian Meijer blev firad matchhjälte med sina två straffmål som avgjorde matchen.

Västerås bröt sin negativa trend på tre raka förluster i bortamötet med Borås.

VIK fick med sig en bonuspoäng efter segern i straffläggningen, men fortfarande har laget inte tagit någon trepoängare på länge, men kanske är man nu på rätt väg.

Hemmalaget hade stort övertag i skottstatistiken i första perioden och man tog även ledningen genom Jimmy Lund efter 4.31.

Annars var det ändå Västerås som skapade hetaste chanserna, även om Lenny Dower missade öppet mål några sekunder före VIK:s kvittering av Sebastian Meijer.

I mittperioden slog Västerås till två gånger inom loppet av 59 sekunder.

Stefan Hellkvist rakade in 2–1 i spel fem mot fyra och Patrik Nilson utökade ledningen.

Hemmalaget spelade fem mot tre vid två tillfällen men utnyttjade inte chanserna.

Men i tredje ramlade målen in.

Simon Hjalmarsson reducerade till 2–3 efter 7.16, och kvitteringen slog Alexander Täng in sex minuter senare.

Glädjen blev korvarig och Västerås stormade mot tre poäng när Pär Arlbrandt lirkade in 3–4 efter 15.22.

Men bara två minuter före slutsignalen kvitterade Borås återigen, den här gången var det HV-lånet Henrik Eriksson som hittade nätet bakom VIK-målvakten Johan Thalberg.

Matchen gick till straffar där Sebastian Meijer satte två straffar och blev matchhjälte.

Huddinge–Nybro 3–0

Huddinge följde upp segern mot AIK senast med en ny trepoängare. Den här gången mot Nybro.

Hemmalaget fick kraftig utdelning i första perioden mot en olycklig Nybro-målvakt i Alexander Berg.

Jesper Andersson öppnade målskyttet i spel fem mot fyra efter 10.19.

Victor Ahlström utökade till 2–0 fyra minuter före paus, och när matchuret stod på 19.35 ordnade Jimmy Wendel 3–0.

Nybro saknade sannerligen inte chanser men man var ineffektivt och lyckades aldrig överlista Huddinges målvakt Niklas Svedberg som agerade rena rama väggen och stoppade samtliga 38 skott.

Sundsvall–Oskarshamn 8–3

Två raka förluster fick vara nog för överraskningslaget Sundsvall.

Senast skrinnade laget av isen mållöst.

Men mot Oskarshamn bjöd man sin hemmapublik på rena rama målfyrverkeriet.

Oskarshamns nya målvakt Peter Hirsch har varit riktigt bra sedan han kom till laget, men på söndagskvällen hade han sin sämsta dag hittills.

Efter åtta insläppta mål klev han av isen tio minuter före matchens slut. Då hade han sett sina lagkamrater göra tre mål, och en storförlust var inte långt borta.

IKO hängde med ett tag i alla fall. I första perioden kvitterade Richard Gynge till 1–1, och i mittperioden reducerade Jimmy Andersson både till 3–2 och 5–3, men sedan rann det iväg.

I tredje slog Sundsvall till ytterligare tre gånger och segersiffrorna skrevs till 8–3.