Matchfakta 8/10

Malmö–Sundsvall1–2 (0–1, 1–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-08

Inte en trepoängare på fyra matcher. Malmö åkte på andra raka förlusten på onsdagen. Och det var gästerna Sundsvall som reste hem från Skåne med tre poäng i bagaget.

Sundsvalls målvakt Joakim Lundström storspelade och stoppade 37 av 38 skott.

Jon Palmebjörk slog in bortaledningen 58 sekunder föra pausvilan.

I mittperioden svarade Fredrik Eriksson för Malmös enda fullträff. Det hjälpte dock inte till någon vidare tändvätska. Daniel Olsson såg till att Sundsvall hade en 1-2-ledning inför slutperioden.

Malmö vann skotten med hela 16-3 i tredje perioden men Joakim Lundström spikade igen sin kasse.

Sundsvall går om Malmö i tabellen upp på en delad tredjeplats. Imponerande minst sagt.

Första perioden: 0–1 (19.02) Jon Palmebjörk (Daniel Olsson, Niklas Granberg).

Andra perioden: 1–1 (8.59) Fredrik Eriksson (Mathias Johansson, Daniel Casselståhl) spel fem mot fyra, 1–2 (17.39) Daniel Olsson (Nicklas Johansson).

Skott: 38–17 (6–5, 16–9, 16–3).

Utv, Malmö: 4x2. Sundsvall: 7x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 3 244.

Leksand–Mora5–3 (3–0, 1–1, 1–2)

Leksand rivstartade perioden och tog ledningen efter bara 38 sekunder genom lagets specielle målskytt Pierre-Edvoard Bellemare.

Det var rena rama utklassningen i inledningen och hemmalaget slutade perioden med 20-8 i skott och 3-0 på resultattavlan.

– Vi måste upp flera flera snäpp, vi måste upp mer i banan. Det är bara ett lag på isen och Leksand har kört riktigt riktigt bra, sa Moras tränare Harald L__ückner till TV 4 sport efter den första perioden.

I andra perioden drog hemmalaget ner på tempot och Mora fick chansen att komma in i matchen. Laget reducerade i spel fem mot fyra, men i slutminuten slog Jan Huokko in 4-1 och LIF hade klart övertag återigen.

I tredje perioden tog gästerna vara på ett spel fem mot tre i slutet av matchen, målet betydde 5-3 men det var för sent.

Leksand vann klart och rättvist och har inlett serien med sex raka segrar.

Första perioden: 1–0 (0.38) Pierre–Edvoard Bellemare (Oliver Ekman–Larsson, Mikael Karlberg), 2–0 (7.01) Jesper Ollas (Johan Hägglund), 3–0 (15.13) Pierre–Edvoard Bellemare (Mikael Karlberg, Marcus Weinstock).

Andra perioden: 3–1 (16.05) Tony Lagerström (Toni Dahlman) spel fem mot fyra, 4–1 (19.01) Jan Huokko (Eric Johansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–1 (2.30) Marcus Weinstock (Mikael Karlberg), 5–2 (11.50) Teemu Elomo (Mikael Simons), 5–3 (18.27) Markus Lilja (Daniel Viksten, Jens Jakobs) spel fem mot tre.

Skott: 41–21 (20–8, 10–5, 11–8).

Utv, Leksand: 8x2, 1x5, 1 matchstraff. Mora: 15x2, 1x10.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 7 650.

Nybro–Huddinge7–6 e str (2–1, 2–2, 2–3, 0–0, 1–0)

Det blev många mål i bottenmötet mellan Nybro och Huddinge.

Hemmalaget inledde bäst och gick upp till en tvåmålsledning efter 13.17 i första perioden.

Sedan var det gästernas tur att ha marginalerna med sig och Fredrik Sonntag reducerade i spel fem mot fyra bara fem sekunder före pausvilan.

Huddinge fortsatte trycka på och i inledningen av andra kvitterade Jonas Rådlund till 2-2.

Ytterligare ett mål av Nybro tvingades gästerna sedan på nytt till en kvittering. Men glädjen blev kortvarig och Nybro var hela tiden steget före. Jonny Ågren slog till igen och det var 4-3 på resultattavlan.

I slutperioden blev det dock ombytta roller, åtminstone till en början. Nu var de gästerna som för första gången var vid ledning. Oscar Ahlström kvitterade först till 4-4, sedan låg han bakom Jonas Rådlunds 4-5 bara 45 sekunder senare.

Fredric Andersson gjorde 4-6 med tio minuter kvar, men hemmalaget gav inte upp.

Jonny Ågren slog in kvitteringen, 6-6, efter 18.06. Och vändningen var sedan ett faktum. Men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Backen Herman Hultgren avgjorde matchen i den sjunde straffrundan. 7-6 till Nybro.

Första perioden: 1–0 (7.23) David Algulin (Fredrik Sandgren), 2–0 (13.17) Robert Kimby (Olivier Bouchard, Michael Irani) spel fem mot fyra, 2–1 (19.55) Fredrik Sonntag (Fredric Andersson, Tobias Tschöp) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (1.17) Jonas Rådlund (Victor Ahlström, Jesper Andersson), 3–2 (5.32) Herman Hultgren (Jarno Honkonen, Jonny Ågren) spel fem mot fyra, 3–3 (10.43) Fredric Andersson (Fredrik Sonntag, Jimmy Ahnelöv) spel fem mot fyra, 4–3 (11.36) Jonny Ågren.

Tredje perioden: 4–4 (4.46) Oscar Ahlström (Victor Ahlström) spel fem mot fyra, 4–5 (7.31) Jonas Rådlund (Jesper Andersson, Oscar Ahlström), 4–6 (10.29) Fredric Andersson (Fredrik Sonntag, Nicklas Nilsson), 5–6 (12.13) Olivier Bouchard (Robert Kimby), 6–6 (18.06) Jonny Ågren (Jarno Honkonen, Fredrik Sandgren) spel fem mot fyra.

Skott: 39–40 (11–10, 12–13, 13–16, 2–1, 1–0).

Utv, Nybro: 4x2. Huddinge: 8x2, 1x10.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 1 066.

AIK–Bofors 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Förlust i premiären och ifrågasatta. Men efter sex raka segrar har AIK sannerligen levt upp efter förväntningarna. Ikväll slogs Bofors (2-0) tillbaka och Gnaget stärker andrapositionen bakom Leksand.

I en skottvillig tillställning, 33-34, var det två vassa målvakter, Christopher Heino-Lindberg i AIK och Micael Andersson i Bofors, som höll nere siffrorna.

Det var Heino-Lindberg som vann målvaktsmatchen. Förre Färjestadsspelaren stoppade samtliga 34 skott och höll nollan.

Jonas Westerling låg bakom Jonas Liwings ledningspuck som hittade nätmaskorna 13.36 i mittperioden.

2-0 slog Mattias Beck in i tredje perioden.

Roger Melins AIK krigar sannerligen om en direktplats till kvalserien.

Andra perioden: 1–0 (13.36) Jonas Liwing (Jonas Westerling) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (11.24) Mattias Beck.

Skott: 33–34 (7–11, 14–11, 12–12).

Utv, AIK: 6x2. Bofors: 7x2, 1x10.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 1 861.

Västerås–Troja/Ljungby5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Troja/Ljungby överraskade till en början i Västerås när Per Hedblom tryckte in ledningsmålet för gästerna.

I en blek första period lyckades till slut Västerås kvittera genom Stefan "Loppan" Hellkvist bara 36 sekunder före pausvilan.

Inte nog med det. "Loppan" slog till igen i mittperioden och styrde in 2-1 efter 5.30. Västerås tog över spelet och ryckte sedan ifrån.

Pär Arlbrandt utökade ledningen till 3-1 i spel fem mot tre i andra perioden, och i tredje punkterade hemmalaget tillställningen.

Patrik Nilson vispade in fyran fem minuter före slutet, och sista ordet fick Stefan Hellkvist som svarade för sitt hattrick när han företagsamt petade in 5-1 i spel fem mot fyra.

Första perioden: 0–1 (11.13) Pär Edblom (Daniel Håkansson), 1–1 (19.24) Stefan Hellkvist (Niklas Olausson, Sebastian Meijer) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (5.30) Stefan Hellkvist (Elias Fälth, Pär Arlbrandt) spel fem mot fyra, 3–1 (14.13) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson, Elias Fälth) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 4–1 (15.08) Patrik Nilson (Mikael Backlund), 5–1 (18.11) Stefan Hellkvist (Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Skott: 33–23 (17–4, 8–12, 8–7).

Utv, Västerås: 4x2. Troja/Ljungby: 8x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 1 911.

Borås–Växjö4–5 (1–1, 2–2, 1–2)

Växjö är ny trea i serien. Detta efter kvällens viktoria mot Borås på bortais.

1-1 efter en period. Sedan tog målskyttet fart på allvar.

Joakim Andersson rakade in 2_-1 tidigt i mittperioden. Växjö kvitterade tämligen omgående när Christian Jacobsson överlistade Borås-målvakten Robin Rahm.

Innan perioden var över stod det 3-3 på tavlan efter en ny kvittering av gästerna.

Borås har det jobbigt just nu. Laget har bara vunnit en match och ligger sist i tabellen. På onsdagen hade man ändå 44 skott på mål. Ändå räckte det inte till någon poäng.

David Lundbohm och Daniel Åhsberg gjorde varsitt mål som betydde 3-4 och 3-5.

Hemmalaget plockade ut målvakten och reducerade efter 18.30, men närmare kom inte Borås.

Första perioden: 0–1 (13.02) David Lundbohm, 1–1 (14.59) Per Fernhall (Simon Hjalmarsson, Alexander Täng) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (0.24) Joakim Andersson (Mikael Hultqvist, Mats Hansson), 2–2 (3.14) Christian Jacobsson (Christian Magnusson, Robert Rosén), 3–2 (6.04) Lenny Dower (Joakim Andersson), 3–3 (11.48) David Lundbohm (Daniel Åhsberg, Josh MacNevin).

Tredje perioden: 3–4 (7.48) David Lundbohm (Daniel Åhsberg), 3–5 (17.42) Daniel Åhsberg (Gustav Hjalmarsson), 4–5 (1830) David Ullström (Joakim Persson).

Skott: 44–23 (10–11, 20–6, 14–6).

Utv, Borås: 7x2. Växjö: 8x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 1 301.

Oskarshamn–Björklöven 2–3 (0–1, 0–2, 2–0)

Det blev en skön seger för Björklöven efter senaste förlusten hemma mot Almtuna.

I bortamötet med Oskarshamn slog Johan Svedberg in ledningspucken i slutskedet av den första perioden.

Gästerna var det starkare laget och i inledningen av andra utökade Mattias Hellström rättvist ledningen, och bara fyra minuter senare stod det 0-3 på resultattavlan när Anton Hedlund tryckte in pucken bakom IKO-målvakten Christian Engstrand.

Slutperioden var i hemmalagets favör och när "Löven" kunde avgöra matchen i spel fem mot fyra reducerade istället IKO i box play 2.47 från slutet.

Ut med målvakten Christian Engstrand och det gav resultat när Ossipekka Lehtonen slog in 2-3 efter 19.32.

Nerver givetvis men Umeålaget höll undan och tog tre poäng.

Första perioden: 0–1 (14.35) Johan Svedberg (Fredrik Öberg).

Andra perioden: 0–2 (2.43) Mattias Hellström, 0–3 (6.56) Anton Edlund (Magnus Gästrin, Karl–Johan Lundström).

Tredje perioden: 1–3 (17.13) Andreas Valdix spel fyra mot fem, 2–3 (19.28) Ossipekka Lehtonen (Richard Gynge, Eetu Qvist).

Skott: 27–33 (7–12, 9–16, 11–5).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Björklöven: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 1 944.

Almtuna–Mariestad6–2 (1–0, 3–1, 2–1)

Almtuna hade en svår start på säsongen. Laget spelade bra men åkte på förlust efter förlust. Målskyttet var blekt.

Islossning senast mot Björklöven borta, och på onsdagen följde Uppsalalaget upp den fina bedriften genom att slå nykomlingen och överraskningen Mariestad (6-2) på hemmais.

Almtuna vann med 15-7 i skott i första perioden och lagets enda målskytt var Johan Andersson som hittade nätet med en riktig stänkare i krysset.

Hemmalaget drog ifrån rejält i mittperioden och utökade ledningen till 4-1 inför slutronden.

Mariestad insåg nog att matchen var över när nyförvärvet Erik Karlberg frispelad satte pucken i krysset efter 3.57.

Matchen slutade 6-2 och AIS har nu två raka segrar och plötsligt har man producerat tio mål på två matcher.

Första perioden: 1–0 (9.41) Johan Andersson (Andreas Paulsson, Mikael Aaro) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (4.52) Johan Andersson (Rickard Rollin–Carlsson, Alexander Ribbenstrand), 2–1 (10.11) Joakim Nettelbladt (Daniel Johansson, Christer Andersson) spel fem mot fyra, 3–1 (11.04) Linus Stensson (Magnus Svanberg, Christopher Dahlén), 4–1 (15.49) Sebastian Eriksson (Johan Berggren, Joachim Gellerstedt).

Tredje perioden: 5–1 (3.57) Erik Karlberg (Alexander Ribbenstrand, Victor Rollin–Carlsson), 6–1 (6.38) Christopher Dahlén (Linus Stensson, Alexander Ribbenstrand), 6–2 (17.50) Karl Helmersson spel fyra mot fem.

Skott: 40–22 (15–7, 12–8, 13–7).

Utv, Almtuna: 3x2. Mariestad: 5x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1 092.