Slagsmålsscener när Björklöven vann – upp i tabelltoppen med AIK

Publicerad 2018-03-14

Björklöven vann mot Oskarshamn. Arkivbild.

Den första perioden av seriefinalen i den hockeyallsvenska slutspelsserien bjöd på både mål och heta slagsmålsscener.

Oskarshamns Arsi Piispanen gled in genom fel dörr – och hamnade i motståndarbåset. Det fick Björklöven att se rött.

Alex Hutchings avgjorde till slut matchen med sitt 3–2-mål, när Björklöven vann efter förlängning.

Det var inte bara på isen som Björklöven och Oskarshamn gjorde upp i toppmötet i den hockeyallsvenska slutspelsserien.

16 minuter in i första perioden bröt ett slagsmål ut – i Björklövens bås. Oskarshamns Arsi Piispanen åkte in genom fel dörr, vilket ledde till att flera av hemmalagets spelare gick till attack. Även domarna fick sig någon snyting i ett försök att lugna spelarna.

Fyra spelare, två från vardera lag, utvisades efter handgemänget.

”För mycket kaos”

I matchen på isen började gästande Oskarshamn bäst. Redan efter 1.14 hade Manuel Ågren lyckats snurra in 1–0, efter att ha tagit en svängom runt Björklövens mål och sedan vinklat in pucken.

Oskarshamn fortsatte att vara det bättre laget – men det var Björklöven som gjorde målen. Kvitteringen kom lite från ingenstans genom Cody Murphy, och sedan kom även 2–1 för hemmalaget, målskytt då var Axel Ottosson.

– Det var för mycket kaos för att jag ska vara nöjd. Vi gör vad vi kan för att behålla strukturen, men vi lyckas inte riktigt. Det är för mycket utvisningar och det tar för mycket på krafterna, säger Oskarshamns tränare Björn Hellkvist i C Mores sändning.

Hutchings avgjorde

I slutskedet av en tämligen händelsefattig andraperiod kvitterade Oskarshamn genom Niklas Johansson, som spelades fri vid mittplan och enkelt kunde lägga in 2–2.

Tredjeperioden förblev mållös, och matchen gick till förlängning. Väl där vann Björklöven efter att Alex Hutchings tryckt in avgörandet efter 1.55.

I och med segern leder nu Björklöven slutspelsserien med två omgångar kvar. Oskarshamn ligger trea.

– Jag är väldigt glad just nu och det var skönt med en vinst. Det är slutspelshockey och det är tufft, så det var viktigt att få med sig två poäng. Det här är den roligaste tiden på säsongen, säger segerskytten efter matchen.

Det var även en bra kväll för AIK. Laget vann sin match mot jumbon IK Pantern hemma på Hovet. Christian Sandberg och Jesper Frödén såg till att AIK hade en 2–0-ledning att gå på tidigt i andra perioden.

Trots en Panter-reducering kändes det som att hemmalaget hade bra koll på läget, och segern var aldrig riktigt hotad.

I och med att huvudkonkurrenterna i slutspelsserien – Björklöven och Oskarshamn – tog poäng av varandra kunde AIK klättra i tabellen och återfinns nu på andraplatsen med två återstående omgångar. Björklöven och AIK har båda åtta poäng.

För Panterns del är hoppet helt dött. Laget har bara tagit en poäng på tre omgångar, och kan rent matematiskt inte vinna slutspelsserien.

Södertälje är fortfarande med i toppstriden och chansen att få kvala till SHL kvarstår. Detta efter att SSK bortabesegrade Almtuna med 4–2 i Gränbyhallen.

Laget lyckades vända ett 1–2-underläge till 3–2-ledning i en stark andraperiod där Jacob Spångberg först kvitterat och Ludwig Blomstrand sedan smällt in ledningsmålet. Petter Hansson gjorde 4–2 i öppen kasse i matchens slutsekunder.

Södertälje ligger efter tre omgångar på en fjärdeplats i slutspelsserien. Laget har samlat ihop sex pinnar, och har bara två poäng upp till Björklöven och AIK.

Almtuna har tre poäng och är avhängda från toppstriden.