Modo en besvikelse och publiken likaså

Publicerad 2011-09-15

Mats Wennerholm: Kommer att ta tid att spela ihop laget.

ÖRNSKÖLDSVIK. Nej, det blev ingen lycklig premiär Markus Näslunds nya lagbygge.

Inte ens premiäromgångens snabbaste mål - Niklas Sundströms 1-0 efter bara 16 sekunder - fick fart på ångermanlänningarna.

Frölunda vände och vann till slut med 4-1 och tog sin andra raka seger.

Jag hade knappt hunnit sätta mig innan Niklas Sundströms skickade in sin egen retur med en backhand bakom göteborgarnas danske målvakt Frederik Andersen.

Men medan vissa mål är förlösande verkade det här snarast förlamande.

Frölunda dominerade totalt ända fram till Jari Tolsas snygga styrning som ställde Mikael Tellqvist efter 7.08.

Modo stretade emot resten av första perioden, men föll ihop totalt i den andra då Frölunda gick fram till 3-1 och avgjorde matchen.

Nu fick Modo flera chanser att resa sig, bland annat genom fyra raka power play.

Men ingenting fungerade den här kvällen.

Ett tamt och förutsägbart power play var lättläst för göteborgarna och Frölundas stora backar plockade bort det mesta framför eget mål.

Och när Modo fick sin första utvisning i tredje perioden tog det bara 37 sekunder för Frölunda att göra 4-1 och helt döda matchen.

Nej, Modo var en besvikelse och det kommer att ta tid att spela ihop laget.