HV71 förnedrades av Luleå.

Då fick Ulf Dahlén nog.

Efter tre insläppta mål på tio minuter offrades Gustaf Wesslau.

– Det är total hönsgård, säger backen Elias Fälth efter 5-3-förlusten.

HV 71 fick en mardrömsstart mot Luleå. Gustaf Wesslau släppte in tre mål första tio minuterna och blev sedan utbytt. Foto: Cmore.

Luleå gjorde mål på var tredje skott i inledningen av matchen.

Först bombade Johan Fransson in 1-0 efter vackert samspel i Luleås förstalina. 2-0 kom efter nio minuter, då Karl Fabricius efter mycket om och men fick in pucken i mål.

Och bara minuten senare blev HV 71:s mardrömsstart än värre.

Mardrömsstarten fullbordad

Niklas Fogström stod för fullträffen.

– Vi öppnar riktigt bra. Första tio minuterna var helt enligt plan, säger Karl Fabricius till Cmore.

Tidigare Luleåspelare, Elias Fälth, var uppgiven efter den första perioden. Fälth konsterade "han haft bättre starter i Coop Arena".

– Första tolv minuterna var total hönsgård. Det ser ju inte bra ut, säger han.

Fälth skyller på den darriga defensiven.

– Det är för dåligt i försvaret. De har lite friåkning i vår zon, säger han och fortsätter:

– Lite tillfälligheter är det på målen men de är ändå tio gånger bättre än oss, så de hade gjort mål på oss ändå.

Ulf Dahlén fick nog

Då fick HV 71:s tränare Ulf Dahlén nog och bytte ut olycklige Gustaf Wesslau.

Målvakten släppte in tre mål på nio skott.

– Vi sitter kvar i bussen i början. Står och tittar på..., säger Ulf Dahlén.

Jonas Gunnarsson får den otacksamma chansen att rädda upp den prekära situationen.

Det gick sådär. Tre minuter in på den andra perioden hade Luleå utökat till 5-0.

Slutresultatet blev 5-3 sedan HV71 spelat upp sig under den sista perioden.