Nu drömmer Ö-vik – om slutspelsplats

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-28

Serieledarna var på besök i Fjällräven Center...det sket ”Foppa” och Näslund i

Örnsköldsvik gungar av slutspelsfeber.

I kväll kördes serieledarna HV 71 över med 5–1 efter en ny show av Peter Forsberg (0+2) och Markus Näslund (1+1).

Och på lördag väntar en repris på hatmötet med Frölunda.

– Vi är bättre än HV 71, killarna visar stort hjärta, säger Modo-tränaren Hannu Aravirta i Canal Plus.

Modo var överlägset HV 71 i kväll och vann mycket rättvist med 5–1. Länge såg det ut som att Ö-vikslaget skulle klättra förbi Frölunda och knipa den sista slutspelsplatsen – men göteborgarna vände och vann mot Skellefteå.

Timander fick rätt

Inför kvällens match i Fjällräven Center sade Modo-backen Mattias Timander följande i Canal Plus:

– Vi måste börja vinna här hemma också, det här är ett bra tillfälle.

Och så rätt han fick. Modo vann skotten i första perioden med 24–4 men ställningen var något överraskande 1–1 efter 20 minuter. Sedan lossnade det dock för Modo.

Näslund och Forsberg fortsätter att producera

Laget gjorde flera fina mål och gick enkelt fram till ledning med 5–1. Dan Hinote gjorde matchens sista mål åtta minuter in i tredje perioden.

– Vi är bättre än HV, killarna visar ett stort hjärta, säger Modo-tränaren Hannu Aravirta.

Peter Forsberg gjorde en bra match och spelade fram till två mål. Men Markus Näslund var snäppet bättre och svarade för ett mål och en assist.

HV 71: Domaren var inte konsekvent

HV 71 testade allt – men lyckades inte störa Modo. Och då blev man frustrerat. Det visades inte minst när Nichlas Torp i andra perioden fult tacklade Magnus Häggström i ryggen nära sargen och fick 2+10 minuter i utvisningsbåset som tack.

– Vi har åkt på många billiga tvåor, jag kan inte riktigt säga att domaren (Ulf Rådbjer) har varit konsekvent, säger HV 71:s Simon Önerud inför den sista perioden.

Karlsson: Slutsignalen var det mest positiva

Efter matchen var HV 71:s tränare Janne Karlsson allt annat än nöjd:

– Det mest positiva med det här var slutsignalen...alla dumma beslut vi tog, jag hoppas att det räcker och blir över för ett tag framöver.

I och med kvällens seger har Modo vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Och på lördag väntar en repris på hatmötet med Frölunda hemma i Fjällräven Center.