Då stod ”lillebror” för en knall.

Sundsvall vände och vann mot Timrå.

Inte mindre än 16 spelare i de båda lagen har spelat i den konkurrerande klubben. Vänskapen mellan spelarna på isen var intakt, men rivaliteten gick samtidigt inte att ta miste på när Timrå Isstadion fylldes till bredden.

Timrå-fansen fick också jubla tidigt.

Jeremy Boyce-Rotevall satte 1-0-målet i power play tidigt i den andra perioden och ”storebror” såg där och då ut att gå mot en planenlig seger.

Mäktig vändning

Sen kom vändningen.

Christian Söderström tryckte in kvitteringen till 1-1 16.57 in i den andra perioden och mindre än en och en halv minut senare fullbordade Tommy Stenqvist vändningen till 1-2.

Båda med förflutet i Timrå.

– Vi samlade ihop oss i tredje och gör ett fantastiskt jobb. Vi vet hur mycket det betyder med derbyt och allt. Tre poäng är tre poäng, säger Stenqvist till Sundsvalls Tidning.

Timrå låg på för en kvittering i slutet av matchen men Sundsvall höll undan och vann.

Segertåget rullar vidare för AIK.

Efter fjolårets tunga säsong toppar ”Gnaget” nu tabellen efter en ny seger, den tredje raka, borta mot Almtuna. Man vann med hela 5-1 och är just nu en poäng före Västerås i tabellen.

Wennerholm: Roger Melins trollspö i AIK