Nybro–Almtuna 4–3 e förl (2–2, 1–0, 0–1, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-10

13 poäng de fem senaste matcherna och ingen förlust under ordinarie matchtid.

Men mot Nybro var det en gammal bekant som avgjorde tillställningen.

Almtuna var det bättre laget i en tempofylld förstaperiod. Uppsala-laget radade upp chanser på löpande band och hade efter tio minuter gått upp till en 2-0-ledning efter ett vasst skott i krysset av Andreas Dahlberg.

Nybro kontrade snabbt och efter lagets time out kom även målen. Andreas Dahlberg reducerade på en målvaktsretur efter 13.45 i spel fem mot fyra och 2.20 före pausvilan kvitterade Andreas Sandell med ett skott från tekningscirkeln.

När Bobby Williams kämpade in pucken bakom Almtuna-målvakten Mark Owuya sju minuter in på mittperioden var vändningen ett faktum.

Bortalaget tog sedan över tillsättningen och pressade på rejält mot Nybro-målet. Och till slut fick man in pucken. Kvitteringen kom tolv minuter in på perioden, och bara sekunder senare kom Fredrik Vestberg helt fri från halva plan men Nybros målvakt Alexander Berg klarade.

Matchen gick till förlängning. Där avgjorde Nybros Robert Kimby, som ifjol spelade i Almtuna.

Första perioden: 0–1 (4.44) Andreas Paulsson (Johan Andersson, Mikael Aaro) spel fem mot fyra, 0–2 (10.06) Linus Stensson (Jonathan Persson, Fredrik Vestberg), 1–2 (13.45) Andreas Dahlberg (Andreas Holfelt, Andreas Elofsson) spel fem mot fyra, 2–2 (17.40) Andreas Sandell (Henric Gustavsson, Bobby Williams).

Andra perioden: 3–2 (7.04) Bobby Williams (Fredrik Näslund, Herman Hultgren).

Tredje perioden: 3–3 (12.08) Jonathan Persson.

Fjärde perioden: 4–3 (0.20) Robert Kimby (Fredrik Sandgren, Andreas Dahlberg).

Skott: 28–31 (11–14, 11–7, 5–10, 1–0).

Utv, Nybro: 5x2. Almtuna: 4x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 1 118.

Bofors–Leksand 3–4 e förl (1–1, 1–1, 1–1, 0–1)

Bofors var så nära en skrällseger mot serieledarna Leksand som fick det svettigt i Karlskoga.

I en jämn första period tog hemmalaget ledningen genom Sacha Treille. Laget fick ännu mer energi efter fullträffen men Leksand stod emot.

Bortalaget kvitterade genom Pelle Prestberg i spel fem mot tre, men sedan tog Bofors ledningen igen i början av andra. Det var en chanspuck från Anton Gustafsson som letade sig in turligt bakom Leksandsmålvakten Eddie Läck.

Hemmalaget krigade och skapade de hetaste chanserna. Men det var Leksand som gjorde nästa mål signerat skyttekungen Pierre-Edouard Bellemare.

I slutminuterna pressade gästerna på ett ledningsmål, men Bofors kunde motstå forceringen.

Bofors stormade sig sedan mot en seger. Efter 11.33 sköt Tobias Thermell ett backskott mot mål. Pucken letade sig in bakom Eddie Läck och skrällen var nära.

Leksand tog ut målvakten i slutet och 30 sekunder från slutet kvitterade Pelle Prestberg.

Kevin Doell ordnade sedan bonuspoängen sju sekunder före slutsignalen och den kommande straffläggningen.

- Jag är jätteglad att vi kan komma tillbaka och kvittera på slutet, men jag är inte nöjd med vissa spelare, säger Leksands tränare Tomas Kempe till Dala-Demokratens nätupplaga.

Första perioden: 1–0 (7.16) Sacha Treille (Fredrik Höggren) , 1–1 (13.41) Pelle Prestberg (Mikael Karlberg) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (2.06) Anton Gustafsson (Fredrik Höggren), 2–2 (16.41) Pierre–Edvoard Bellemare (Mikael Karlberg, Pelle Prestberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (11.33) Tobias Thermell (Patrik Lundh, Fredrik Ericson) spel fem mot fyra, 3–3 (19.30) Pelle Prestberg (Jens Bergenström, Oliver Ekman–Larsson).

Fjärde perioden: 3–4 (4.53) Kevin Doell.

Skott: 29–31 (7–7, 12–12, 8–8, 2–4).

Utv, Bofors: 6x2. Leksand: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 3 012.

Mora–Växjö5–2 (1–0, 2–1, 2–1)

Mora närmar sig toppen efter onsdagens seger mot tabelltvåan Växjö.

Med 44 poäng är Mora nu delad fyra. Men tabellen är tight och laget måste fortsätta ta trepoängare om man ska hålla sig kvar där man är. Det är bara fyra poäng ner till tiondeplatsen.

Mora slog in första periodens enda puck i nät genom Niklas Fogström i spel fem mot fyra.

Trots att Växjö kvitterade i början av andra var det Mora som sedan drog ifrån.

Colby Genoway rakade in 2-1 i power play och fem minuter före paus presenterade sig Niklas Fogström sig för andra gången i matchen när han svarade för 3-1.

Växjö var aldrig i närheten. Mora vann med 5-2. Mycket tack vare Robert Kristan i målet.

Första perioden: 1–0 (15.04) Niklas Fogström (Greger Artursson, Adam Andersson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (2.23) Daniel Åhsberg (Peter Ström, Gustav Hjalmarsson), 2–1 (8.01) Colby Genoway (Greger Artursson, Teemu Elomo) spel fem mot fyra, 3–1 (15.04) Niklas Fogström (Stefan Mann, Marcus Eriksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (16.22) Colby Genoway, 4–2 (17.47) Robert Rosén (Christian Magnusson, Christian Jacobsson), 5–2 (18.41) Teemu Elomo (Daniel Viksten) mål i tom kasse.

Skott: 38–39 (16–14, 13–13, 9–12).

Utv, Mora: 4x2. Växjö: 7x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 1 897.

Mariestad–Borås2–0 (2–0, 0–0, 0–0)

Mariestads målvakt Pär Åkerström var outstanding och blev matchvinnare mot Borås.

Och vilken pangstart hemmalaget fick. Bara efter 26 sekunder slog Mikael Zettergren bakom Borås-målvakten Robin Rahm.

Zettergren svarade för ett till mål i slutet av perioden, och det stod 2-0 på resultattavlan inför fortsättningen.

I tredje var det Borås som pressade febrilt för en reduceringspuck, men Mariestads målvakt Pär Åkerström var fenomenal i målet och stoppade samtliga 39 skott.

Liket Mariestad lever än tack vare tre poäng.

Första perioden: 1–0 (0.26) Mikael Zettergren (Ronny Johansson, Joakim Nettelbladt), 2–0 (14.19) Mikael Zettergren (Fredrik Johnsson, Viktor Torstensson) spel fem mot fyra.

Skott: 34–39 (15–11, 11–11, 8–17).

Utv, Mariestad: 8x2, 1x5, 1 matchstraff. Borås: 5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: David Bergman, Uppsala.

Publik: 1 416.

Huddinge–Oskarshamn4–2 (1–1, 2–0, 1–1)

Huddinge vägrar ge upp i botten av tabellen. Nu är man på väg ovanför nedflyttningsstrecket - tack vare tre poäng mot Oskarshamn.

Hemmalaget hade visst övertag i den första perioden som slutade 1-1.

I andra förskaffade sig Huddinge ett riktigt bra utgångsläge inför slutperioden. Jimmy Jensen överlistade IKO-målvakten Christian Engstrand i spel fem mot fyra redan efter 1.10. Det var inte nog från Jensens klubba. Några minuter före paus slog han till igen, 3-1.

40 sekunder från slutet reducerade Ragnar Karlsson i spel sex mot fyra. Det räckte dock inte. Huddinge höll undan och Oscar Ahlström rakade in segerpucken i tom bur tre sekunder från slutet.

Första perioden: 0–1 (7.27) Richard Gynge (Lukas Eriksson, Eetu Qvist), 1–1 (8.45) Nicklas Nilsson (Fredric Andersson, Jim Lundwall).

Andra perioden: 2–1 (1.10) Jimmy Jensen (Jesper Andersson, Christoffer Lindholm) spel fem mot fyra, 3–1 (16.31) Jimmy Jensen (Jesper Andersson, Christoffer Lindholm) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (19.20) Ragnar Karlsson (Alexander Bergström, Ville–Vesa Vainiola), 4–2 (19.57) Oscar Ahlström (Jonas Rådlund, Victor Ahlström) mål i tom kasse.

Skott: 35–13 (8–4, 9–6, 18–3).

Utv, Huddinge: 9x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Oskarshamn: 11x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.