Det var heta känslor på Hovet där framförallt AIK:s Patric Blomdahl och Timrås Illka Pikkarainen bråkade.

Även AIK-tränaren Roger Melin tände till ordentligt mellan varven.

Resultatmässigt bjöd AIK på en rejäl utklassning med sju olika målskyttar.

– AIK kör i från oss, säger Timrå-tränaren Per-Erik Johnsson.

Illka Pikkarainen var inblandad i den situation som ledde till att AIK-backen Josh MacNevin bröt foten tidigare i höstas och AIK-fansen var inte nådiga mot finländaren under lördagens match på Hovet.

Och återigen var Pikkarainen inblandad i situtationer som fick AIK-fansen upprörda.

En närkamp med AIK:s Patric Blomdahl i andra perioden slutade i att Blomdahl fick en tvåminutare.

Blomdahl åkte ut för charging och blev själv så förbannad att han kastade en vattenflaska i raseri.

Frustrerat

AIK-tränaren Roger Melin tog en vild diskussion med domare Thomas Andersson men utvisningen var utdelad.

Melin slog frustrerat handen i plexiglaset och fansen på läktaren visslade mot domarna perioden ut.

– Vi tycker att båda borde ha fått utvisning, förklarar AIK:s Kent McDonell för Canal Plus.

Inför den tredje perioden ledde AIK med 3–2 efter mål av Richard Gynge, Dick Tärnström och Kent McDonell.

I den tredje perioden drog Stockholmslaget i från ordentligt. Efter 1.05 i powerplay kom 4–2 genom Oscar Ahlström och knappt två minuter senare hade Christian Sandberg gjort 5–2.

Slagsmål

6–2 bjöd Jonas Liwing på 14.02 in på perioden.

Sekunderna senare rök Pikkarainen och Blomdahl åter ihop. Blomdahl startade slagsmålet och båda spelarna kastade handskarna. Blomdahl fick matchstraff och Pikkarainen fick 10+2.

Daniel Rudslätt fastställde slutresultatet till 7–2 när två minuter återstod av matchen.

AIK gick därmed förbi Timrå i tabellen och därmed är båda lagen under slutspelsstrecket.

– Vi tappar i slutet på andra perioden och i tredje finns det ingen chans. AIK kör ifrån oss, säger Timrå-tränaren Per-Erik Johnsson till Canal Plus efter matchen.