Matchfakta 3/12

AIK–Troja/Ljungby5–2 (2–0, 2–1, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-03

AIK är på vinnarspåret igen efter en kortare förlust-turné.

Efter seger mot Troja/Ljungby på onsdagskvällen (5-2) är nu Solna-laget på en delad andraplats.

Solna-laget var alldeles för starkt för nykomlingen Troja/Ljungby, och vann igen efter två raka förluster.

AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg visade återigen prov på stabilt spel och var en bidragande faktor till trepoängaren.

Med två fullträffar i power play signerat Andreas Jungbeck och Dick Tärnström, hade hemmalaget en stabil grund att stå på inför fortsättningen.

Troja skapade lägen, men Heino-Lindberg stod ofta i vägen för skotten.

I stället utökade Gnaget ledningen genom Mattias Beck efter drygt tre minuter i mittperioden.

Nykomlingen lyckades överlista AIK-keepern vid ett tillfälle, men inför tredje stod det 4-1 och matchen kändes avgjord.

Bortalaget gav ändå inte upp. Mattias Persson gjorde 4-2 i spel fem mot fyra men segern var aldrig hotad.

I slutminuten gjorde AIK 5-2 och är nu trea på samma poäng som tvåan Malmö.

Första perioden: 1–0 (6.16) Andreas Jungbeck (Mattias Beck, Henrik Eriksson) spel fem mot fyra, 2–0 (14.13) Dick Tärnström (Christian Sandberg, Daniel Bång) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (3.35) Mattias Beck (Jonas Liwing, Jonas Westerling), 3–1 (7.27) Ron Pasco (Mattias Persson, Mikael Sjöström), 4–1 (14.34) Jonas Liwing (Henrik Eriksson, Jonas Westerling) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 4–2 (6.11) Mattias Persson (Ryan Glenn) spel fem mot fyra, 5–2 (19.08) Christofer Löfberg (Patrik Bergström, Dick Tärnström) spel fem mot tre.

Skott: 36–27 (9–7, 13–13, 14–7).

Utv, AIK: 4x2. Troja/Ljungby: 12x2, 1x10.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1 527.

Almtuna–Huddinge 7–3 (3–2, 1–0, 3–1)

Almtuna närmar sig sakta och säkert den sjunde play off-platsen.

Mot jumbon Huddinge i Uppsala tog laget tre nya viktiga poäng.

Hemmalaget inledde målskyttet, men Huddinge både kvitterade och tog ledningen.

Nicklas Nilsson gjorde 1-1 efter 7.38 och två minuter senare tog man ledningen efter en fullträff av Carl Gustafsson.

Men snacka om svänghockey. Sedan var det AIS tur att vända underläget.

Kvitteringen av Jimmie Kraft, som även satte första målet, trycktes in bakom Huddinges målvakt Niklas Svedberg bara sekunder efter Huddinges ledningsmål.

Drygt två minuter före paus sprätte Erik Karlberg in 3-2, och det var rättvist.

Matchen avgjordes först åtta minuter före fulltid. Då gjorde Sebastian Eriksson 6-3 i en match som Almtuna till slut vann med 7-3.

Första perioden: 1–0 (5.36) Jimmie Kraft (Andreas Paulsson, Jonathan Sjölund), 1–1 (7.38) Nicklas Nilsson (Tobias Tschöp, Vilhelm Åman–Stigart), 1–2 (9.24) Carl Gustafsson (Jimmy Wendel) spel fyra mot fem, 2–2 (10.04) Jimmie Kraft (Andreas Paulsson, Johan Andersson), 3–2 (17.30) Erik Karlberg (Mikael Aaro, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–2 (2.08) Sebastian Eriksson (Joachim Gellerstedt, Johan Berggren).

Tredje perioden: 4–3 (7.57) Jimmy Wendel (Carl Gustafsson, Christoffer Lindholm) spel fem mot fyra, 5–3 (10.18) Linus Stensson (Mikael Aaro, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra, 6–3 (12.02) Sebastian Eriksson (Jonathan Persson, Fredrik Vestberg), 7–3 (15.46) Johan Andersson (Jimmie Kraft, Andreas Paulsson).

Skott: 48–21 (16–11, 16–4, 16–6).

Utv, Almtuna: 5x2. Huddinge: 7x2.

Domare: David Bergman, Uppsala.

Publik: 854.

Nybro–Bofors2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Bofors hade den vassaste chansen i en mållös förstaperiod. Andreas Sundins skarpa skott träffade ribban.

Nybro inledde mittperioden i spel fem mot fyra. Och man fick bästa tänkbara start.

Kevin Hecquefeuille svarade för ett backskott som hittade nätet redan efter 30 sekunder.

Hemmalaget var effektivt i numerärt överläge. Lagets utökning kom också med en man mer.

Bofors målvakt Fredrik "Grizzly" Eriksson räddade första skottet men på returen kunde Andreas Dahlberg enkelt slå in 2-0.

Bofors assisterande tränare Dan Hermansson var besviken på sitt lag efter två perioder:

- Vi fokuserade alldeles för mycket på domarens insats i stället för att ägna oss åt att spela, sa Hermansson till nwt.se.

Björn Kindahl reducerade i tredje efter 14.41 men det var för sent.

13:e-placerade Nybro höll undan och närmar sig Bofors i tabellen som är på 14:e-plats.

Andra perioden: 1–0 (0.30) Kevin Hecquefeuille (Jonny Ågren, Robert Kimby) spel fem mot fyra, 2–0 (12.42) Andreas Dahlberg (Andreas Elofsson, Jarno Honkonen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (14.41) Björn Kindahl (Mikael Eriksson, Christian Carlsson).

Skott: 33–33 (9–8, 12–11, 12–14).

Utv, Nybro: 6x2. Bofors: 10x2, 1x10.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1 044.

Borås–Björklöven 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)

Björklöven har spelat bättre och klättrat i tabellen sedan Michael Andersson klev ner i båset och tog över huvudansvaret efter sparkade Joakim Fagervall.

Björklöven gick mot en seger men Borås vände i tredje perioden.

Bortalaget tog kommandot i mittperioden. Jussi Heikkinen öppnade målskyttet och bara 19 sekunder före vilan slog Karl-Johan Lundström in 0-2.

Borås fick istället utdelning i tredje. Reduceringen av Lenny Dower noterades efter 1.07 och hemmalaget närmade sig.

Strax därefter åkte den tidigare målskytten Karl-Johan Lundström på en utvisning och då passade förre elitseriespelaren Jens Karlsson på att kvittera.

Segerpucken prickade David Borkenhagen in när fyra minuter återstod.

Tungt för Löven men stark insats av Borås.

Andra perioden: 0–1 (12.41) Jussi Heikkinen (Fredrik Öberg, Magnus Isaksson) spel fem mot tre, 0–2 (19.41) Karl–Johan Lundström (Jonas Floberg, Fredrik Davidsson).

Tredje perioden: 1–2 (1.07) Lenny Dower (Mattias Remstam, Jens Karlsson), 2–2 (6.18) Jens Karlsson, 3–2 (15.22) David Borkenhagen (Mattias Remstam).

Skott: 25–25 (8–7, 6–12, 11–6).

Utv, Borås: 9x2, 1x10. Björklöven: 7x2.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 1 407.

Oskarshamn–Mora 2–5 (0–2, 1–0, 1–3)

Mora har fortfarande mycket att bevisa i allsvenskan. Laget har haft en del bekymmer inledningsvis och tittar man i tabellen är Dalalaget bara ett mittenlag.

I bortamötet med Oskarshamn tog man ändå en säker trepoängare.

Gästerna fick en drömöppning. Stefan Mann och Daniel Viksten svarade för en varsin fullträff och Mora hade ett tvåmålsläge inför andra perioden.

Hemmalaget hade stort övertag under vissa delar av perioden och skickade iväg 17 skott mot mål. Ett gick in bakom Mora-målvakten Robert Kristan. Lukas Erikssons reducering kom efter drygt halva matchen var spelad.

IKO pressade i tredje perioden. Laget hade 14 skott mot mål men lyckades inte sätta dit pucken förrän det var för sent.

Mora hade bara sex skott och med med tre mål på fyra minuter avgjordes matchen.

Teemu Elomo (13.15), Daniel Viksten (15.14) och Mikael Simons (17.21) dödade matchen som till sist slutade 2-5.

Första perioden: 0–1 (9.12) Stefan Mann (Jens Jakobs, Adam Andersson) spel fem mot fyra, 0–2 (15.59) Daniel Viksten (Colby Genoway, Mattias Ekholm).

Andra perioden: 1–2 (9.13) Lukas Eriksson (Linus Morin, Petri Tähtisalo) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (13.15) Teemu Elomo (Adam Andersson, Patrik Eklund), 1–4 (15.14) Daniel Viksten (Mattias Ekholm, Teemu Elomo), 1–5 (17.21) Mikael Simons (Marcus Eriksson, Adam Andersson), 2–5 (18.31) Henrik Thegel (Ville–Vesa Vainiola, Lukas Eriksson).

Skott: 40–24 (9–10, 17–8, 14–6).

Utv, Oskarshamn: 3x2. Mora: 3x2, 1x10.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1 809.