Fem raka torsk – men nu fick VIK jubla

Uppdaterad 2016-12-13 | Publicerad 2016-12-12

Krislaget sänkte Modo på hemmais

Fortfarande kvar på negativ kvalplats.

Men Västerås fick äntligen stopp på sviten med fem raka förluster och vann med 3–1 hemma mot Modo.

– Det känns som vi har något på gång, säger Mikael Fryklund till Sportbladet.

En motig höst har på senare tid nått sin kulmen för Västerås som sedan den 11 november bara tagit två poäng av 15 möjliga sedan den 25 november.

Det krävdes ett möte med ett annat underpresterande lag för att få till ett trendbrott.

Hemma mot Modo, som för visso hade två raka segrar i ryggen, gjorde Västerås kanske sin bästa insats för säsongen och tog kommandot redan från start. Klockan stod bara på 1.59 när Lukas Zetterberg skickade in ett dragskott i powerplay för VIK.

Modo skulle dock få en gratisbiljett in i matchen. Detta då hemmalagets Anton Mylläri stått för en riktig indianare som Kristian Jakobsson sköt i mål på ett direktskott fram till 1–1.

"Har flyt i dag"

Västerås repade dock nytt mod omgående efter kvitteringen. Innan den andra periodens slut slog man till två gånger om, först genom Eddie Davidsson som satte pucken i krysset i en spelomvändning.

Och bara tre minuter senare kom även 3–1 när Fredrik Johansson pangade in pucken bakom Erik Hanses efter en lång sidledspassning från Christopher Fish.

Modo hade flera avslut i målramen, tog ut målvakten i slutet men lyckades inte få till en reducering.

– Vi har flyt i dag. Matchen står och vägar vid 1–1 och då lyckas vi få två snabba mål och där tror jag matchen avgörs, säger Mikael Fryklund.