Bik Karlskoga hade chansen att rycka mot en hockeyallsvensk final.

Då stod laget för ett riktigt bottennapp.

Laget kördes över av jumbon Södertälje och har nu tre raka förluster.

Timrå, Västervik och Pantern är Bik Karlskoga flåsandes i nacken i hockeyallsvenskan och gör vad de kan för att ta sig upp på en andraplats.

I kväll hade man chansen att rycka ifrån trion. Allt som krävdes var en seger mot tabelljumbon Södertälje hemma i Nobelhallen. Men det gick sådär.

Gästerna gick till den första periodvilan med en knapp ledning efter mål av Anton Holm.

Mardrömsperiod i andra

I tredje perioden blev uppförsbacken betydligt brantare för hemmalaget efter att Södertälje ökat på till 0–4 med halva matchen spelad.

Karlskoga snyggade till siffrorna till 2–5 i tredje men var aldrig i närheten att ta poäng. I stället för ett förväntat ryck mot en hockeyallsvensk final mot Mora verkar det bli en hård kamp om andraplatsen.

Med sex matcher kvar att spela i serien har Karlskoga tre poäng till godo till Pantern och fyra till Västervik och Timrå.