På fyra minuter släppte hemmalaget in tre mål, och förlorade matchen med 0-5.

– Pinsamt, oacceptabelt, säger målvakten Henrik Haukeland till dt.se.

Leksands IF

Leksand fick en stor krisstämpel på sig i säsongsinledningen, men har börjat leta sig uppåt i tabellen och fått häng på lagen ovanför.

Inför hemmamatchen mot bottenlaget Almtuna ikväll kom laget från två raka bortasegrar och nio poäng på fyra matcher. Men Leksand lyckades inte surfa vidare på framgångsvågen.

Tre mål på fyra minuter

Almtuna tog ledningen tidigt i matchen när Martin Janohis satte 1-0 redan efter fem minuter och när Olle Alsing satte 2-0 i powerplay direkt i andra började klassikerlagets supportrar skruva på sig på läktaren.

Men Leksand skulle sänkas ytterligare. Almtuna fick in hela tre mål på fyra minuter i mitten på perioden, där Uppsalalaget fick hål på båda Leksandsmålvakterna.

Henrik Haukeland fick nämligen nog vid 0-4, men Frans Touhimaa hann bara stå mellan stolparna i en minut innan han släppte in ytterligare ett mål.

– Det är pinsamt. Vi förlorar med 0–5 på vår hemmaplan inför våra supportrar. Det är oacceptabelt. Jag är väldigt besviken, säger Haukeland till dt.se.

Touhimaa lyckades sedan hålla tätt och matchen slutade 5-0.

Resultatet innebär att Almtuna går om Leksand i tabellen.

Se alla kvällens allsvenska resultat nedan.