17-årige Victor Eklund med första Djurgården-poängen i segern

Publicerad 2024-01-13

Först var det Christian, sedan William.

Nu är Victor nummer tre i familjen Eklund att göra poäng för Djurgården på seniornivå.

Stockholmarna vann mot Almtuna med 3–2 efter dubbla mål av Daniel Glad.

17-årige Victor Eklund spelade sin andra seniormatch i karriären och hittade för första gången in i poängprotokollet. Det tog bara fem minuter i hemmadebuten innan han var med och assisterade till Daniel Glads ledningsmål.

– Jag minns inte så mycket. Jag vet bara att jag la en backhandflip till Ludvig Rensfeldt, säger Eklund i TV4 Play om assisten.

Victors äldre bror William Eklund, till vardags i San Jose Sharks i NHL, spelade i Djurgårdens A-lag i tre säsonger mellan 2019 och 2022. Hans pappa Christian Eklund är stor profil i Djurgården där han spelade elva säsonger mellan 2002 och 2013.

– Det är sjukt kul att vara här. Jag har drömt om det här sedan jag såg när farsan spelade här, säger 17-åringen.

Victor Eklund.

Körde över JVM-målvakten

Almtuna gav sig dock inte så enkelt. Det trots att man fick klara sig utan Elliot Ekmark som tidigt i andra perioden körde över JVM:s bäste målvakt Hugo Hävelid, som var tillbaka i Djurgården-målet.

Ekmark fick matchstraff och kunde från omklädningsrummet konstatera att lagkamraten Alexander Ljungkratz kvitterat med ett skott rakt upp i krysset i mittakten.

Backens läckra Foppa-fint

31-årige Daniel Glad återtog ledningen för hemmalaget efter att ha fintat upp Almtunas målvakt på läktaren med en klassisk ”Foppa-fint” på ett friläge.

Oskar Asplund kvitterade till 2–2 med sitt första mål tillbaka i Almtuna sedan han anslöt från Oskarshamn. Trots spel fyra mot tre i övertid för Almtuna gick matchen till straffar – där Djurgården drog det längsta strået efter att Linus Klasen bombat in pucken med ett hårt slagskott.

Eklund hyllades stort av lagkamraten Ludvig Rensfeldt efter sin första poäng.

– Han har varit vår bästa spelare i dag. Vi andra måste följa efter, sade han efter två perioder.