Så gick det i kvällens matcher i hockeyallsvenskan

Huddinge kan jubla över en ny skräll mot Malmö.

Huddinge är sist i allsvenskan.

Men på fredagen slog man förhandsfavoriten Malmö för andra gången i år.

Avgörandet svarade Johan Gyllberg för när han spikade igen matchen med sitt 4–1-mål.

Huddinge vann mot Malmö på bortaplan i mitten av oktober.

Ikväll gjorde laget en repris på egen hemmaplan.

Skåningarna som kämpar för att nå elitserien ligger just nu på en fjärdeplats, och har mycket kvar att ge om man ska uppfylla sitt mål.

Hemmalaget fick en drömstart. Redan efter 53 sekunder slog 25-årige Jimmy Ahnelöv in ledningspucken. Men Malmö replikerade snabbt och kvitterade några minuter senare.

Innan perioden var över hade dock nästjumbon slagit till igen och Malmö låg under i paus.

Trots att skåningarna hade tre power play skapade man väldigt lite och en uppryckning krävdes om man skulle plocka poäng.

Men det var Huddinge som tog vara på chanserna. Sex minuter in i perioden avgjorde Johan Gyllberg mötet.

Huddinge har fortfarande en bit att gå för att komma över nedflyttningsstrecket, men spelar laget så här finns det goda chanser att man spelar i allsvenskan även nästa säsong.

Malmö börjar ligga risigt till och lagen närmast kommer allt närmare. Säsongen hittills är under allas förväntningar.

Mariestad–Leksand 2–4

Mariestad inledde mötet med serieledarna Leksand genom ett drömmål.

Efter drygt åtta minuter bjöd man hemmapubliken på rena rama klapp klapp-spelet där Fredrik Johnsson till slut drog till direkt med ett skott rakt upp i krysset bakom Leksandsmålvakten Emanuel Fredriksson.

Gästerna tog sedan över matchen mer och mer. Pierre-Edvoard Bellemare kvitterade och Pelle Prestberg stänkte distinkt in ledningspucken.

– Vi har mer fart i benen än mot Sundsvall sist, säger Prestberg till TV 4 sport.

Mariestad föll tillbaka något men var absolut med på noterna.

– Vi var bra första fem sex minuterna men sedan föll vi tillbaka som vanligt känns det som, sa målskytten Johnsson i paus.

Mittperioden var mållös men i tredje slog Leksandsbekante Markus Persson in kvitteringspucken i nät.

Mariestad krigade väl men serieettan grundlade segern i slutminuterna efter ett skott av Marcus Weinstock.

I tom bur slog sedan Mikael Karlberg in avgörandet.

Bofors–Almtuna 4–3

Bofors var i ledning i pausvilan efter en jämn första period efter en fullträff av Andreas Sundin som överlistade Almtunas målvakt Mark Owuya i numerärt överläge.

– Almtuna har haft pucken mer än vad vi men det beror i första hand på att vi fått fler utvisningar mot oss, sa Bofors assisterande tränare Dan Hermansson i paus.

Almtuna kvitterade i mittperioden genom Fredrik Vestberg, men glädjen blev kortvarig, för bara 48 sekunder senare tog hemmalaget återigen ledningen. Den här gången genom Patrik Lundh.

Uppsala-laget skapade många chanser men missade chans på chans.

– Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Det var inte alls bra från vår sida. Vi var för oengagerade och det såg handlingsförlamat ut, säger Dan Hermansson.

Fredrik Vestbergs klubba var het. Det var logiskt att forwarden kvitterade i tredje perioden.

Andreas Paulsson gav sedan gästerna ledningen bara 36 sekunder senare.

Rättvist och logiskt. Men sedan hade Almtuna otur. Bofors plockade ut målvakten och Fredrik Höggren kvitterade i slutminuten, och som ett brev på posten avgjorde Patrik Lundh tillställningen i sudden death.

AIK–Nybro 6–1

Det var inget snack på Hovet när serietvåan AIK tog tre poäng mot Nybro.

Laget var överlägset och stärker sin position i toppen av tabellen.

Efter 25–14 i skott på två perioder stod det 4–0 på tavlan och matchen var mer eller mindre redan avgjord.

Mattias Beck och Daniel Bång inledde målskyttet, och Jonas Westerling utökade till 3–0 innan hemmalaget kunde slappna av betydligt mer och senare slå in fyran.

Nybro hade visserligen chanser men i vanlig ordning visade Solna-laget prov på stabilt målvaktsspel, den här gången genom Fredrik Holmgren.

När Per Savilahti-Nagander gjorde 5–0 efter 8.35 i tredje var matchen definitivt över.

AIK:s säsong ser fortsatt spännande ut.

Troja/Ljungby–Växjö 4–2

Växjö var delad tvåa inför mötet med nykomlingen Troja/Ljungby. Men Troja fortsätter överraska.

Laget vann mot topplaget och klättrar därmed upp till en sjätteplats.

Robert Rosén gav Växjö ledningen, men fem minuter senare svarade Olof Mårs för en fullträff som betydde 1–1.

I mittperioden hade Växjö dubbelt så många skott mot mål men Troja och Daniel Karlssons tidiga mål var det enda.

Växjö kvitterade i tredje och kanske var man på gång på allsvar.

Troja är dock ett överraskningslag och drog ifrån.

Ron Pasco tryckte in ledningspucken i power play, och tre minuter före slutet avgjorde Patrik Kannerling matchen med sitt 4–2-mål.

Troja/Ljungby, ifjol i division 1, ligger nu före Mora i tabellen.

Mora–Borås 3–2

Sju poäng skiljde mellan Mora på play off-plats och Borås inför kvällens möte.

Trots att hemmalaget pressade på med många skott mot mål så var Borås-keepern Robin Rahm oftast med på noterna.

Anders Skördåker överlistade Mora-målvakten Robert Kristan efter drygt elva minuter i power play, men i slutet av perioden kvitterade Mikael Simons.

Första perioden var något jämn men i andra hade Dalalaget mer fart under skridskorna.

Hela 16–3 i skott men det var mållöst inför slutperioden.

Lucas Sandström slog till och Mora hade 2–1 drygt två minuter före slutsignalen.

Borås plockade ut keepern och satsade på sex utespelare, då kvitterade Mikael Hultqvist.

Otur för Mora, men i sudden avgjorde hemmalaget och plockade två poäng.