AIK:s sjätte raka

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-16

Nykomlingarna imponerar

Experterna räknade ut nykomlingarna AIK inför säsongen.

Efter en knackig säsongsstart har Stockholmslaget dock kommit igång ordentligt – på tisdagen säkrade de sin sjätte raka seger.

Framförallt ackomanjerade av Christian Sandberg som gjorde tre mål och en assist.

– Det känns underbart, säger matchhjälten till Canal Plus.

28/10 3–0-seger mot Brynäs.

30/10 2–1-seger mot Linköping

1/11 5–2-seger mot Frölunda

4/11 5–2-seger mot Djurgården

6/11 4–1-seger mot Timrå

AIK hade en skön svit i ryggen när de tog emot Södertälje på Hovet på tisdagskvällen.

Att formen och självförtroendet var på topp märktes på isen och hemmalaget fick en drömstart.

5.25 in på första perioden jobbade Richard Gynge hårt bakom Södertälje-målet och bröt in pucken framför mål. Christian Sandberg fångade upp den och 1–0 var ett faktum.

När en minut återstod av perioden satte Gynge själv pucken i mål.

Sandberg i fokus

I mittperioden fortsatte AIK-trycket och Christian Sandberg var inblandad i det mesta.

Han spelade fram Daniel Bång till 3–0 och satte sedan 4–1 efter att Södertälje reducerat genom Fredric Andersson. Även 5–1 kom i den andra perioden.

Efter 5–1-målet bytte Södertälje målvakt, Pontus Sjögren fick gå ut ersattes av Riku Helenius.

Helenius spikade igen resterande del av matchen och Södertälje satte en reducering i den tredje perioden när Ryan Lasch serverade Patrik Carlsson med en klasspassning. Carlsson stänkte in pucken.

”Övriga är skräpmål”

Men Södertälje kunde inte komma närmare och AIK tog hem sin sjätte raka seger.

– Det känns underbart. Vi får njuta av det i dag och sen bara jobba vidare, säger matchhjälten Sandberg till Canal Plus som var ödmjuk kring sin egen insats.

– Jätteroligt, inte varje dag man gör tre mål. Det andra jag hänger är snyggt, övriga är skräpmål, men de räknas också, säger han.

– Det är hårt arbete som gäller hela tiden, i varje byte. I de två första gör vi det riktigt bra, i tredje tappade vi, säger AIK-tränaren Roger Melin.