FBK-lånet tog Malmö upp i serieledning

Publicerad 2014-11-20

Joachim Rohdin

I Färjestad gjorde Joachim Rohdin två mål på 19 matcher. I Malmö behövde han bara en match för att upprepa den bedriften.

Han slog han till med två mål direkt och hjälpte laget upp i serieledning.

Igår stod det klart att Joachim Rohdin, 23, gick på lån till Malmö för att få speltid. Lånet sträcker sig över två matcher, men Rohdin behövde bara en för att presentera sig.

I en fin soloprestation kunde han bryta in framför Västerås-kassen och sätta dit 1-1 i den tredje perioden. Ett betydelsefullt mål som tog matchen till förlängning och slutligen straffar där Rohdin kunde avgöra med en elegant straff.

Västerås öppnade starkt

Det var annars Västerås som öppnade matchen bäst. Hemmalaget ägde mest puck och skapade lägen med fart och fläkt i spelet.

Malmö drog på sig en rad utvisningar och Västerås fick gång på gång spela fem mot fyra utan att kunna förvalta det numerära överläget.

Det krävdes spel fyra mot tre för att VIK skulle göra mål. Efter fint klapp-klapp-spel stötte Eddie Davidsson dit pucken 7:35 in i den andra perioden.

I den tredje perioden svängde det ordentligt med chanser åt båda håll. Ineffektivitet från både lag gjorde att Rohdins 1-1-mål tog matchen till förlängning och chans för Malmö att överta serieledningen då två poäng räckte.

Serieledning för Malmö

Fem minuter passerade och straffar fick avgöra.

Där klev Färjestadslånet Joachim Rohdin fram igen. Han avgjorde mötet med straffläggningens enda mål som innebar 2-1 till Malmö.

Straffsegern betydde två poäng till Malmö som därmed klättrar om Vita Hästen och går upp i serieledning på samma poäng men med bättre målskillnad.